Elon Musk gyermekek szexuális zsarolásáért vonta kérdőre az ENSZ-t

Az amerikai multimilliárdos bejelentette, hogy kész hatmilliárd dollárral támogatni az éhínség elleni harcot.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 02. 15:03
Musk, Elon
Adelaide, 2017. július 7. Elon Musk, a Tesla Motors vezérigazgatója egy sajtóértekezletre érkezik Dél-Ausztrália szövetségi állam fõvárosában, Adelaide-ben 2017. július 7-én. Itt bejelentették, hogy a Tesla a megújuló energiaforrásokat fejlesztõ francia céggel, a Neoen-el összefogva a dél-ausztráliai James Townban építi meg a világ legnagyobb, 100 megawattos lítium-ion akkumulátortelepét. (MTI/EPA/Ben MacMahon) Fotó: Ben MacMahon Forrás: MTI/EPA/Ben MacMahon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elon Musk amerikai multimilliárdos, a Tesla és a SpaceX cég tulajdonosa felszólította az ENSZ egyik vezető tisztségviselőjét, hogy valljon színt, igazak-e azok a híresztelések, melyek szerint ENSZ-alkalmazottak élelmiszersegély fejében szexre kényszerítenek gyermekeket fejlődő országokban. 

Musk egyúttal bejelentette, hogy kész hatmilliárd dollárral támogatni az éhínség elleni harcot, ha az ENSZ pontosan elszámol az összeg felhasználásával és hasznosulásával.

Musk felajánlását David Beasley-nek címezte, aki az ENSZ Világélelmezési Programjának (WFP) igazgatója, és aki pár napja az amerikai CNN hírtelevíziónak adott interjúban adományozásra szólította fel a világ leggazdagabb embereit. Musk vagyonát jelenleg több mint 315 milliárd dollárra becsülik.    

Beasley a Twitteren válaszolt Musknak. Mint írta, hatmilliárd dollár nem oldja meg az éhínség problémáját, de elejét veszi a geopolitikai instabilitásnak, a tömeges migrációnak és 42 millió embert megment az éhhaláltól. Hozzátette, hogy kész találkozni Muskkal.

Musk egyébként a gyerekek elleni szexuális visszaélés témájához egy 2015-ben megjelent jelentést csatolt, amelynek állításai szerint a Közép-afrikai Köztársaságban történtek szexuális zaklatások élelemért cserébe

adta hírül a Breibart című amerikai lap internetes kiadása.

 

Borítókép: Elon Musk, a Tesla és a SpaceX vezérigazgatója. Fotó: MTI/EPA/Ben MacMahon

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.