Három embert vettek őrizetbe a cannes-i késelés miatt

Három embert őrizetbe vettek a dél-franciaországi Cannes központi rendőrőrse előtt elkövetett késelés merénylet miatt – közölték kedden rendőrségi források.

Forrás: MTI2021. 11. 09. 20:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tájékoztatás szerint az egyik előállított az elkövető alkalmazottja a kőműves-vállalkozásában, egy másik pedig a szállásadója.

Még mindig az elkövető indítékait próbáljuk megérteni

– jelezte a rendőrségi forrás.

A megtámadott rendőrök szerint a támadó a prófétára hivatkozott a támadáskor, de az ügyben hivatal személy elleni emberölési kísérlet miatt indított eljárást a helyi ügyészség, a párizsi terrorelhárítási ügyészség egyelőre csak megfigyelőként figyeli a nyomozást.

Az algériai állampolgárságú, de Európában több mint egy évtizede legálisan tartózkodó 37 éves támadó hétfő reggel fél 7-kor jelent meg a cannes-i központi rendőrőrs előtti parkolóban, és egy járőrözésre készülő rendőrautóban helyet foglaló rendőrökre támadt késsel.

A golyóálló mellényt viselő rendőrök nem sérültek meg, a támadót szolgálati fegyverükkel ártalmatlanították a rendőrök. Az elkövetőt életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol megműtötték, az állapota már stabilizálódott, de még nem tudták kihallgatni.

A grasse-i ügyészség az elkövető cannes-i lakásában végzett házkutatás után hétfő este azt közölte, hogy semmi nem utal arra, hogy a férfi iszlamista, vagy arra, hogy valamilyen dzsihadista csoporttal került kapcsolatba. Soha nem került a titkosszolgálatok látókörébe, semmilyen nyilvántartásban nem szerepel és soha nem volt dolga a rendőrséggel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.