Johnson a migránsok visszaküldéséről szóló megállapodást ajánlott Macronnak

Boris Johnson brit miniszterelnök azt javasolta Emmanuel Macron francia elnöknek, hogy a két ország mielőbb kössön megállapodást a La Manche csatornán átkelő migránsok visszafogadásáról.

Forrás: MTI2021. 11. 26. 7:38
JOHNSON, Boris
London, 2021. november 23. Boris Johnson brit miniszterelnök érkezik David Amess brit konzervatív képviselõ temetésére a londoni Westminster-apátságba 2021. november 23-án. A képviselõt október 15-én egy iszlám szélsõséges férfi késszúrásokkal halálosan megsebesítette a kelet-angliai Leigh-on-Sea-ben tartott képviselõi fogadóórája közben. MTI/AP/Alberto Pezzali Fotó: Alberto Pezzali
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez lehetne a legfontosabb lépés az embercsempészbandák üzleti modelljének tönkretételéhez – vélte a brit kormányfő Macronhoz intézett, csütörtök este a mikroblogján közzétett levelében annak nyomán, hogy szerdán legalább 27 ember, köztük hét nő és három gyermek a tengerbe fulladt, miközben gumicsónakokkal próbáltak átkelni a Doveri-szoroson Franciaországból Angliába.

A miniszterelnök egyúttal reményét fejezte ki, hogy következő soros EU-elnökként Franciaország előrelépést tud majd elérni az Európai Unió és Nagy-Britannia között a migránsok visszaküldéséről szóló megállapodás megszületésében.

Johnson hozzátette, hogy London öt intézkedést javasolt az illegális bevándorlás megfékezésére a La Manche csatornán keresztül.

Ide tartozik a közös rendőri járőrözés Franciaország partvidékén, illetve kölcsönös tengeri járőrözés egymás területi vizein, korszerű műszaki eszközök, így szonár és radar telepítése, valamint a kölcsönös légi megfigyelés és a hírszerző szolgálatok szorosabb együttműködése.

Borítókép: Boris Johnson (Fotó: MTI/AP/Alberto Pezzali)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.