Lapozó: Melegpropaganda terjesztése miatt szabott ki egymillió rubel bírságot az orosz bíróság

Franciaország lesz az európai hidrogéngyártás egyik központja · Marokkói férfit neveztek ki tartományi rendőrfőnöknek Hollandiában · Az európai kábítószer-kereskedelem egyik legveszélyesebb maffiaágát számolta fel az olasz rendőrség.

Forrás: MEDIAWORKS2021. 11. 18. 15:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Franciaország lesz az európai hidrogéngyártás egyik központja

Egy héttel azután, hogy Emmanuel Macron bejelentette, Franciaország a meglévő 56 atomerőműve mellé új nukleáris reaktorok építésébe kezd, az államfő az energiabiztonság és a klímavédelem érdekében újabb ambiciózus célt hirdetett meg a dél-franciaországi Béziers-ben tett látogatása során. A köztársasági elnök bejelentette, hogy a France 2030 nevű, harmincmilliárd eurós gazdaságfejlesztő keretprogramból Franciaország 1,9 milliárd eurót fordít majd az Európában egyedülálló hidrogéngyártás fejlesztésére. 

– A hidrogéngyártás a francia ipar, a környezetvédelem és az ország energiafüggetlensége szempontjából is kulcsfontosságú. Franciaország a kiterjedt atomerőmű-hálózatának köszönhetően pedig igen előnyös helyzetben van a hidrogén előállítása terén is – jelentette ki Macron az elektrolizátorokat gyártó Genvia vállalat látogatása közben.

Franciaország pénzügyminisztériumában a hidrogéngyártással kapcsolatban jelenleg 77 projekt terve várakozik elbírálásra, amelyből tizenötre uniós támogatást is kér majd Franciaország.

Fotó: LaDepeche

Marokkói férfit neveztek ki tartományi rendőrfőnöknek Hollandiában

A hollandiai Flevoland tartományban egy ötvenéves, marokkói származású rendőrt, Ben Nassir Bouayadot nevezték ki a tartomány rendőrfőnökének. Bouayad húsz éve lakik a felügyelete alá rendelt tartományban, azt megelőzően az amszterdami rendőrségnél kezdte rendőri és nyomozói pályafutását, majd a holland főváros délkeleti, később nyugati kerületeiért felelős csoportok vezetője lett. Tartományi vezetői kinevezése előtt az amszterdami rendőrség infrastruktúrával foglalkozó egységének vezetőjeként dolgozott.

Az új rendőrparancsnok a közigazgatási mesterdiplomáját a holland felsőoktatásban szerezte meg.  A hollandiai Midden-Nederland régió rendőrfőnöke, Martin Sitalsing üdvözölte Bouayad kinevezését, és elmondta, hogy az új vezető a felkészültségével tovább erősíti majd a tartomány rendőrségének szakértelmét és tapasztalatait.

Forrás: Bladi 

Az európai kábítószer-kereskedelem egyik legveszélyesebb maffiaágát számolta fel az olasz rendőrség

A ’Ndrangeta elnevezésű szicíliai maffia 104 tagját vették őrizetbe az olasz hatóságok. A svájci rendőrség közreműködésével a bűnbanda tagjai közül további hat olasz állampolgárt is letartóztattak. Az egészségügyi vészhelyzet következtében életbe léptetett kijárási tilalom alatt a kábítószer-kereskedelem hatványozottan megnövekedett. Az elmúlt hónapokban az olasz hatóságok egy tonna Dél-Amerikából érkező kokaint foglaltak le. Francesco Messina irányításával a milánói, firenzei és Reggio Calabria-i maffiaellenes csoport összehangolt akciójának köszönhető a bűnbanda leleplezése. Gaetano Paci főügyész beszámolójából kiderült, hogy a klán vezetését Rocco Mole vette át, miután apját életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. A ’Ndrangheta a kábítószer-kereskedésen túl fegyverkereskedelemből, pénzmosásból, korrupcióból, megvesztegetéséből tett szert a becslések szerint ötven-száz milliárd eurós vagyonára. 

Forrás: Repubblica 

Melegpropaganda terjesztése miatt szabott ki egymillió rubel bírságot egy orosz bíróság

Egy moszkvai bíróság egymillió rubel (csaknem 4,5 millió forint) pénzbírsággal sújtotta az orosz zenei tévécsatornát, a Muz TV-t, amiért a csatorna a nevével fémjelezett zenei díjátadó idei eseményén a tradicionálistól eltérő szexuális viselkedést és kapcsolatokat népszerűsített fiatalkorúak számára.

A júniusban lezajlott esemény díjazottjai és nézői között ugyanis több híresség az orosz állami médiafelügyelet, a Roszkomnadzor által kifogásolt ruházatban jelent meg. A rapper Dava és az énekes Filip Kirkorov fekete, illetve fehér öltönyben érkeztek, majd félmeztelen, olajozott testű férfiak között pózoltak a kamerák előtt a kifutón. Az orosz TikTok helyi sztárja, Danya Milohin pedig egy olyan szettet öltött magára, amelynek egyik fele fekete szmoking, másik fele pink női ruha volt. A közismert orosz blogger, Igor Sinyak pedig fodros női ruhában pózolt.

A Roszkomnadzor rámutatott, hogy a Muz TV az esemény közvetítésekor nem jelölte 18+ korhatár-besorolással a műsort, ezért annak tartalma a kis- és fiatalkorú tévénézők számára is szabadon elérhetővé vált. Oroszország azonban még 2013-ban fogadta el azt a törvényt, amely megtiltja a médiának, hogy a tradicionális szexuális viselkedéstől eltérő nézeteket és viselkedési formákat népszerűsítsen a kiskorúak számára. A kiszabott pénzbírság a hatályban lévő törvény által meghatározott maximális büntetés.

Forrás: RT, Instagram 

Borítókép: Danya Milohin és Igor Sinyak (Fotó: Instagram)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.