Merkel kérte Putyin közbenjárását a lengyel válság rendezéséhez

A német kancellár megkérte az orosz elnököt, hogy vesse latba befolyását a minszki rezsimnél.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 10. 14:04
null
Kuznica, 2021. november 8. A lengyel nemzetvdelmi minisztrium ltal kzreadott videofelvtelrl ksztett kpen migrnsok a lengyel-fehrorosz hatr fehrorosz oldaln, a lengyelorszgi Kuznica kzelben 2021. november 8-n. A lengyel hatrnl sszegylt nagy ltszm migrnscsoport megkezdte erszakos behatolsi ksrlett Fehroroszorszgbl Lengyelorszgba s az Eurpai Uniba, de a lengyel biztonsgi erk kzlsk szerint a helyzetet ellenrzsk alatt tartjk. MTI/EPA/Lengyel nemzetvdelmi minisztrium Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Angela Merkel német kancellár kérte Vlagyimir Putyin orosz elnök közbenjárását a lengyel–belarusz határon kialakult helyzet rendezéséhez 

– közölte szerdán a német kormányfő szóvivője.

Steffen Seibert közleménye szerint az ügyvezető szövetségi kormány vezetője telefonon tárgyalt az orosz államfővel a lengyel–belarusz határon kialakult migrációs helyzetről. A kancellár hangsúlyozta: 

embertelen és teljesen elfogadhatatlan, hogy a belarusz rezsim eszközként használja a migránsokat az Európai Unió ellen.

Egyben megkérte az orosz elnököt, hogy a válság feloldása érdekében vesse latba befolyását a minszki rezsimnél. A német kormány az utóbbi napokban több alkalommal jelezte, hogy Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök és Vlagyimir Putyin összehangolt tevékenységének tulajdonítja a lengyel–belarusz válságot.

Így például Hors Seehofer szövetségi belügyminiszter egy keddi interjúban kifejtette: az EU külső határának lengyel–fehérorosz szakaszán zajló fejlemények valójában a minszki és a moszkvai vezetéstől kiinduló, és az EU, különösen pedig Németország destabilizálását célzó „hibrid fenyegetést” jelentenek.

Borítókép: A lengyel nemzetvédelmi minisztérium által közreadott videófelvételről készített képen migránsok a lengyel–belarusz határ belarusz oldalán, a lengyelországi Kuznica közelében 2021. november 8-án ( Fotó: MTI/EPA/Lengyel nemzetvédelmi minisztérium)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.