„Tovább erősödik a lengyel–magyar szövetség”

Orbán Viktor miniszterelnök lengyel kollégájának írt levelet a lengyel nemzeti függetlenség napja alkalmából.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 11. 11. 8:32
ORBÁN Viktor; MORAWIECKI, Mateusz
Brdo pri Kranju, 2021. október 6. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott fotón Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő az EU-Nyugat-Balkán-csúcstalálkozón a Ljubljanához közeli Brdóban 2021. október 6-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor miniszterelnök lengyel kollégájának, Mateusz Morawieckinek írt levelében fejezte ki jókívánságait a lengyel nemzeti függetlenség napja alkalmából 

–tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője csütörtökön.

Az Önök nemzeti ünnepe tisztelgés a bátor hazafiak, a függetlenségért küzdő lengyel nép előtt. Lengyelország nemzete összefogásával százhuszonhárom év után tért vissza a világ térképére, és vett részt önálló államként Európa sorsának alakításában. Örömömre szolgál, hogy a XX. századi lengyel függetlenség kivívásához Magyarország is hozzá tudott járulni

– írta Orbán Viktor. Hozzátette: az azóta eltelt időben Magyarország és Lengyelország szövetsége tovább erősödött, és készen áll napjaink kihívásainak közös megválaszolására az országaink szuverenitását és hagyományos értékeinket megkérdőjelező ideológiákkal szemben.

Orbán Viktor ünnepi levele végén biztosította Mateusz Morawieckit, hogy a lengyelek továbbra is számíthatnak Magyarország elkötelezettségére a közös célok elérése érdekében.

Borítókép: a Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott fotón Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő az EU–Nyugat-Balkán-csúcstalálkozón a Ljubljanához közeli Bordóban 2021. október 6-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.