Vodkát visznek a migránsoknak, hogy agresszívabbak legyenek

A levegőbe lőnek, hogy megfélemlítsék a határőröket, és vodkát adnak a migránsoknak, hogy még agresszívabbak legyenek, mondta el a fehérorosz hatóságokról a lengyel rendőrség szóvivője - olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2021. 11. 14. 19:44
Kuznica, 2021. november 12. A lengyel szrazfldi er ltal kzreadott kpen lengyel katonk, rendrk s hatrrk rt llnak a lengyel-fehrorosz hatr mentn hzd kerts mellett a lengyelorszgi Kuznica kzelben 2021. november 11-n. November 8-a ta tbb ezer migrns kzeltette meg a lengyel hatrt a fehrorosz oldalrl, majd a hatrkertst ttrve prbltak lengyel terletre jutni. MTI/EPA//Irek Dorozanski Fotó: Irek Dorozanski Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Köveket, gerendákat dobálnak a határt védő rendőrök felé, fenyegetik őket a migránsok, a fehérorosz hatóságok pedig vodkát visznek nekik, hogy ivás után még agresszívabbak legyenek - mondta el a RadioZET hírportálnak Mariusz Ciarka, lengyel rendőrségi szóvivő. Hozzátette, hogy amikor nem próbálnak áttörni a határon, olyankor a hatás kedvéért a kerítésnél előre állítják a gyerekeket, mögöttük a nők vannak, akik azonban csak kevesen vannak. A férfiak kicsit lemaradva, hátrébb állnak.

Eközben vaktölténnyel, a rendőreinkre, katonáinkra is céloznak a fehérorosz szolgálat tisztjei, és gyakran a levegőbe lőnek, hogy megfélemlítsék a határőreinket - tette hozzá a szóvivő.

A lengyel-fehérorosz határon a lengyel kormány tájékoztatása szerint 2-4 ezer migráns gyűlt össze, akik próbálnak illegálisan bejutni Lengyelország és így az Európai Unió területére - olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Borítókép: Lengyel rendőrök és katonák védik a határt a lengyel-belarusz határszakaszon (Fotó: MTI/EPA/Irek Dorozanski)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.