Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Hátrányos helyzetben vannak a bevándorlók Hollandiában

A bevándorló hátterű hollandok nagyobb eséllyel küszködnek adósságproblémákkal.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 12. 24. 14:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A migrációs hátterű hollandiai lakosok anyagilag kedvezőtlenebb helyzetben vannak, mint az országban generációk óta ott élő állampolgárok – olvasható a holland pénzügyi piacokért felelős hatóság (AFM) legfrissebb jelentésében. Az AFM szerint a hátrányos anyagi helyzet egyik oka az alacsonyabb iskolai végzettség és ebből következően az alacsonyabb fizetések. A bevándorló hátterű hollandok nagyobb eséllyel küszködnek adósságproblémákkal és fizetési hátralékokkal – állapította meg a jelentés.

A Másik ok az, hogy az első generációs bevándorlók nagy része idősebb életkorban érkezett Hollandiába, és emiatt nem kap teljes állami nyugdíjat. Hollandiában a „nem nyugati hátterű, etnikailag sokszínű” nyugdíjasok mintegy 40 százaléka él a szegénységi küszöb alatt. Ezek az állampolgárok emellett nem tudják megfelelően kezelni a banki rendszereket, nem használnak bankszámlát, így kevés pénzt fektetnek be.

Az AFM szerint nagyobb figyelmet kellene fordítani a bevándorló hátterű hollandok pénzügyi kiszolgáltatottságára. Az integrációs folyamat során továbbá nagyobb hangsúlyt kellene helyezni pénzügyi önállóságukra. A hatóság rámutatott arra is, hogy a politikai döntéshozóknak számításba kellene venniük, hogy a pénzügyi szabályozások esetleg hátrányosan érinthetik ezt a társadalmi csoportot. A pénzintézeteknek pedig csökkenteniük kellene a nyelvi akadályokat a hatékonyabb hozzáférhetőség érdekében.

A jelentés szerint a holland lakosság mintegy negyede etnikailag sokszínű, és ez az arány 2050-re várhatóan 36 százalékra fog nőni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.