Ismét a Muhammad lett a legnépszerűbb babanév az Egyesült Királyságban

Már ötödik éve a legnépszerűbb fiú név a Muhammad az országban, de a százas listában szerepel még az Ibrahim és az Omar is. A lánynevek tekintetében népszerűvé vált a Fatima és az Eliana név is – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Forrás: V4NA2021. 12. 13. 7:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BabyCentre összegyűjtötte a szülők által legtöbbet választott fiú- és lányneveket, a fiúk tekintetében a legnépszerűbb név továbbra is a Muhammad maradt az Egyesült Királyságban.

Az iszlám próféta, Mohamed, vagyis Muhammad neve így már ötödik éve a legnépszerűbb fiúnév a szigetországban, ami arra vezethető vissza, hogy a népszámlálási adatok szerint 3,3 millió muszlim él az Egyesült Királyságban.

A Mohammed és a Mohammad szintén a 100 legnépszerűbb kisfiú nevek között szerepel az Egyesült Királyságban. Két másik muszlim eredetű név, az Ibrahim és a Yusuf is bekerült a 100 legnépszerűbb név közé. Az iszlám próféta nevének mindhárom írásmódja, valamint a Yusuf és az Ibrahim 1996 óta egyre népszerűbb neveknek számítanak.

Mohamed névnek azért alakult ki a három írásmódja, mert a különböző országokból érkező és más kulturális háttérrel rendelkező muszlimok nem egyformán írják le az iszlám alapítójának nevét. Ezért valószínű, hogy a Mohamed összesítve még népszerűbb lenne, mint ahogyan a jelenlegi rangsor mutatja. Sian Bradford, a brit statisztikai hivatal tisztviselője arra is felhívta a figyelmet, hogy a

populáris kultúra továbbra is ihletet ad a babák elnevezéséhez, legyen szó a kedvenc műsorunk szereplőiről, vagy felkapott hírességekről. 

A Maeve és Otis nevek például az egyik befutott Netflix műsor miatt jöttek újra divatba. Az Archie szintén bekerült a 10 legnépszerűbb név közé, miután Harry herceg és Meghan Markle ezt a nevet választotta a gyermeküknek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.