időjárás 26°C Ottó 2022. július 2.
logo

Háborús szituációt szült a határunkon a migránshullám

Kaczyński: Németországban a médiaszabadság csupán fikció

Munkatársunktól
Forrás: Mandiner
2021.12.28. 12:33 2021.12.28. 12:44
Kaczyński: Németországban a médiaszabadság csupán fikció

A lengyel miniszterelnök-helyettes arról is beszélt, hogy habár Orbán Viktornak mindig más volt a véleménye Oroszországról, a magyar kormányfő hű szövetségese Lengyelországnak.

A Wpolityce lengyel portál készített interjút Jarosław Kaczyńskivel, amelyben a miniszterelnök-helyettes arra a kérdésre, hogy a „Lex TVN”-t  nem tartja-e az első lépésnek a magyar modell felé, ahol szerintük „megszabadulnak a független szerkesztőségektől”, így válaszolt:

„Lengyelországban nem lesz ilyen modell. Magyarországon sem látom ezt, bár az ottani hatóságoknak kétségtelenül erősebb a pozíciójuk a médiában, mint Lengyelországban, de messze nem annyira, mint Németországban, ahol a médiaszabadság csupán fikció. Mi csak azzal foglalkozunk, hogy rend legyen. Tökéletesen tudom, hogy a TVN kormányellenes marad”.

Orbán Viktor hű szövetséges

Kaczyńskit Orbán Viktor Oroszország-politikájáról és az európai jobboldal vezetőivel való varsói találkozóról is kérdezték. A Mandiner által szemlézett interjúban a politikus kifejtette: Orbánnak mindig más volt a véleménye Oroszországról, és ezt a magyar miniszterelnök sohasem rejtette véka alá.

„Ez számunkra nem meglepetés, ami nem változtat azon a tényen, hogy Orbán hűséges szövetséges maradt” – jelentette ki a lengyel politikus. A PiS elnöke Marine Le Pen francia politikus szavaira utalva, aki szerint Ukrajna az orosz befolyás övezetében van, kifejtette: „Radikálisan elutasítom a véleményét, de ha Nyugat-Európában akarunk beszélni, akkor nem csak azokkal beszélhetünk, akikkel száz százalékban egyetértünk. Röviden: a politikát a való világban kell kialakítanunk, és meg kell védenünk azt, ami a legalapvetőbb” – tette hozzá a pártelnök.

Borítókép:  Jarosław Kaczyński, a lengyel Jog és Igazságosság nevű konzervatív párt elnöke (Forrás: Slodkowski/SOPA Images/LightRocket/ Getty Images)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.