Kaczyński: Németországban a médiaszabadság csupán fikció

A lengyel miniszterelnök-helyettes arról is beszélt, hogy bár Orbán Viktornak mindig más volt a véleménye Oroszországról, a magyar kormányfő hű szövetségese Lengyelországnak.

Munkatársunktól
Forrás: Mandiner2021. 12. 28. 12:33
Jaroslaw Kaczynski seen speaking during the Law and Justice
UNIVERSITY OF TECHNOLOGY, GDANSK, POMERANIA, POLAND - 2019/03/30: Jaroslaw Kaczynski seen speaking during the Law and Justice (Prawo i Sprawiedliwosc) convention. (Photo by Mateusz Slodkowski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images) Fotó: LightRocket via Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lengyel miniszterelnök-helyettes arról is beszélt, hogy habár Orbán Viktornak mindig más volt a véleménye Oroszországról, a magyar kormányfő hű szövetségese Lengyelországnak.

A Wpolityce lengyel portál készített interjút Jarosław Kaczyńskivel, amelyben a miniszterelnök-helyettes arra a kérdésre, hogy a „Lex TVN”-t  nem tartja-e az első lépésnek a magyar modell felé, ahol szerintük „megszabadulnak a független szerkesztőségektől”, így válaszolt:

„Lengyelországban nem lesz ilyen modell. Magyarországon sem látom ezt, bár az ottani hatóságoknak kétségtelenül erősebb a pozíciójuk a médiában, mint Lengyelországban, de messze nem annyira, mint Németországban, ahol a médiaszabadság csupán fikció. Mi csak azzal foglalkozunk, hogy rend legyen. Tökéletesen tudom, hogy a TVN kormányellenes marad”.

Orbán Viktor hű szövetséges

Kaczyńskit Orbán Viktor Oroszország-politikájáról és az európai jobboldal vezetőivel való varsói találkozóról is kérdezték. A Mandiner által szemlézett interjúban a politikus kifejtette: Orbánnak mindig más volt a véleménye Oroszországról, és ezt a magyar miniszterelnök sohasem rejtette véka alá.

„Ez számunkra nem meglepetés, ami nem változtat azon a tényen, hogy Orbán hűséges szövetséges maradt” – jelentette ki a lengyel politikus. A PiS elnöke Marine Le Pen francia politikus szavaira utalva, aki szerint Ukrajna az orosz befolyás övezetében van, kifejtette: „Radikálisan elutasítom a véleményét, de ha Nyugat-Európában akarunk beszélni, akkor nem csak azokkal beszélhetünk, akikkel száz százalékban egyetértünk. Röviden: a politikát a való világban kell kialakítanunk, és meg kell védenünk azt, ami a legalapvetőbb” – tette hozzá a pártelnök.

Borítókép:  Jarosław Kaczyński, a lengyel Jog és Igazságosság nevű konzervatív párt elnöke (Forrás: Slodkowski/SOPA Images/LightRocket/ Getty Images)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.