Kétszer annyival nőtt Németországban a menedékkérelmek száma, mint az Európai Unióban

Míg az EU-ban 15 százalékos növekedést regisztráltak, addig Németországban ennek közel dupláját az Eurostat adatai szerint – írja cikkében a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 12. 31. 14:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

355 955, első alkalommal benyújtott menedékkérelmet regisztráltak az Európai Unióban az év első kilenc hónapjábvan – írja az Eurostat adatai alapján a Die Welt. Ez 15 százalékos növekedés a múlt év azonos időszakához képest. Ugyanez Németországban január és szeptember között 33 százalékkal, több mint kétszeresére, 100 240 esetre emelkedett.

Ez azt jelenti, hogy ebben az időszakban Németországban nyújtották be az uniós menedékkérelmek 28,4 százalékát. 

Ez több, mint bármely más uniós országban, és jelentős növekedés tavalyhoz képest, amikor a német részarány 24,3 százalék volt.

Németország után a második legjelentősebb célország Franciaország, ahova a kérelmek húsz százaléka (73 255) érkezett. Franciaországot Spanyolország követi 11 százalékkal (39 755) és Olaszország nyolc százalékkal (28 645) – írja a Die Welt. Ez azt jelenti, hogy a 27 uniós országban benyújtott menedékkérelmek mintegy kétharmada a négy legnépesebb országhoz érkezik – írja a V4NA Hírügynökség.

A portál kiemeli: 

ezen a téren Magyarország a sereghajtó. Az uniós adatok szerint 2021 első három negyedévében a V4-es országban mindössze 30 első menedékkérelmet fogadtak el.

Borítókép: Az Európai Unió nyugati országaiba igyekvő illegális bevándorlók (Fotó: MTI/EPA/Fehim Demir)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.