Menczer: Brüsszel irányítani akarja a tagállamok bevándorlási politikáját

Az államtitkár ismertette, Brüsszel a bevándorlást értéknek tekinti, hazánk viszont meg akarja állítani azt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 12. 01. 14:31
MENCZER Tams
Budapest, 2019. szeptember 18. Menczer Tamás tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megítéléséért felelõs államtitkár sajtótájékoztatót tart a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2019. szeptember 18-án. A Külgazdasági és Külügyminisztérium a Keresztény Újságírók Nemzetközi Konferenciája fõszervezõjeként 5 millió forintot adományoz a Magyar Ökomenikus Segélyszervezetnek az iraki veszélyeztetett helyzetben lévõ keresztény közösségek támogatására. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brüsszel irányítani akarja az Európai Unió tagállamainak bevándorlási politikáját, és sokszínű, nyitott társadalmakat akar létrehozni a tagállamokban – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szerdán a Facebook-oldalán a Brüsszel által elfogadott, 2021–2027-es időszakra vonatkozó bevándorlási akcióterv első két pontját értékelve. Menczer Tamás a videóban ismertette:

a brüsszeli bevándorlási akcióterv első pontja szerint az integrációval és befogadással kapcsolatos munkát közös elvek és értékek támasztják alá, amelyeknek irányítaniuk kell a tagállamok munkáját.

Kiemelte: Brüsszel a bevándorlást értéknek tekinti, a magyar kormány ezzel szemben meg akarja állítani azt, ezért nemet mond a brüsszeli irányításra. A második pont pedig azt mondja ki, hogy a politikákat a sokszínű, nyitott társadalom igényeihez kell igazítani – tudatta, hozzátéve: ezt szeretné Soros György is.

A kormány álláspontja változatlan és egyértelmű: nemet mond a bevándorlásra – jelentette ki. Az államtitkár jelezte, a brüsszeli integrációs és befogadási akcióterv lényegét hét pontban foglalja össze, a további pontokat a következő napokban ismerteti majd.

Borítókép: Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára. (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.