Pfizer-vezér: Valószínűleg évente kell ismétlő oltás

Várhatóan így lehet majd nagyon magas szintű immunvédelmet fenntartani a koronavírus ellen.

Forrás: MTI2021. 12. 02. 11:24
Nyregyhza, 2021. janur 30. Egy lakt beoltanak a Pfizer-BioNTech koronavrus elleni vakcinjnak msodik adagjval a nyregyhzi Szivrvny Idsek Otthonban 2021. janur 30-n. MTI/Balzs Attila Fotó: Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Pfizer amerikai gyógyszeripari vállalat vezérigazgatója szerint a belátható jövőben valószínűleg évente szükség lesz a koronavírus elleni oltások ismétlő dózisainak beadatására.

Albert Bourla a BBC brit közszolgálati televíziónak adott, csütörtökön műsorra tűzött interjúban kijelentette: az évente ismételt oltásokra azért lesz szükség, mert várhatóan így lehet majd nagyon magas szintű immunvédelmet fenntartani a koronavírus ellen.

Bourla érzelmektől fűtött hangon beszélt arról is, hogy az oltásokat övező ál- és rémhírek terjesztői őt és családját sem kímélik. Elmondta: az egyik elterjedt, sokak által ma is tényként kezelt rémhír szerint az ő felesége belehalt a koronavírus elleni oltásba, és őt emiatt őrizetbe vette az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI), amiből egyetlen szó sem igaz.

Borítókép: Egy nyíregyházi lakost beoltanak a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájának második adagjával (Fotó: MTI/Balázs Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.