Tizenkét órát úszott a partig a madagaszkári államtitkár

Jó kondija mentette meg az exrendőrt, aki a tenger felett szenvedett helikopter-balesetet.

Magyar Nemzet
2021. 12. 22. 8:56
Forrás: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenkét órán át úszott, mire partot ért egy helikopter-baleset után – állítja Serge Gelle madagaszkári, rendőrségért felelős államtitkár. A védelmi minisztérium által feltöltött videó tanúsága alapján az 57 esztendős férfi jó egészségnek örvend, csak nagyon kimerült, és arra panaszkodott, hogy áthűlt.

Még nem jött el az én időm

– magyarázta.

A madagaszkári államtitkár hétfőn emelkedett a levegőbe két másik rendőrrel, hogy egy elsüllyedt hajó után kutassanak. A hajón 145-en utaztak, közülük keddig 39 holttestre bukkantak, így félő, hogy újabb áldozatok kerülnek elő. Az egyik tragédiát ráadásul újabb követte; egyelőre ismeretlen okból a helikopterük is a tengerbe zuhant. Serge Gellének és munkatársainak még időben sikerült kijutni a gépből, majd elmondása szerint este 19.30 órától 7.30-ig úszott a helikopter egyik ülésén lebegve, mire partot ért. Hasonlóan szerencsés körülmények között társai is megmenekültek.

Mindig is remek állóképessége volt a sportban, és ezt a ritmust miniszterként is megőrizte. Mint egy 30 éves… kötélből vannak az idegei!

– méltatta teljesítményét a rendőrfőnök.

Borítókép: Serge Gelle államtitkár. (Fotó: Twitter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.