Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Ámokfutó lövöldözött egy németországi egyetemen

A támadó több embert megsebesített, majd végzett magával.

Magyar Nemzet
2022. 01. 24. 14:59
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több embert megsebesített egy ámokfutó Németországban a heidelbergi egyetemen – adta hírül az MTI.  Német hírportálok beszámolói szerint az elkövetőnek több fegyvere volt, előadás közben rontott be a terembe.

 A Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság helyszíni beszámolója szerint négyen sebesültek meg. Áldozatai közül az egyikük állapota életveszélyes.

Úgy tűnik, hogy a tettesnek nem voltak társai, minden jel szerint ő is az egyetem diákja volt, és nem politikai vagy vallási indítékból cselekedett.

Az eset Heidelberg Neuenheimer Feld nevű negyedében történt, ahol az egyetem orvostudományi és természettudományi kara, valamint az egyetemi klinika működik. A környéket lezárták, a rendőrség és a mentők nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre. Az SWR szerint ugyan a veszélyhelyzet megszűnt, de a rendőrség helikopterek bevetésével átfésüli a területet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.