Bozótvágóval támadt járókelőkre Lengyelországban egy ámokfutó

Egy személy súlyos, ketten könnyebb fejsérülést szenvedtek.

MTI
2022. 01. 17. 17:32
isolated old machete Forrás: 123RF
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bozótvágóval támadt járókelőkre hétfőn a közép-lengyelországi Torun városában egy ámokfutó, a rendőrség szerint legalább nyolc személy szenvedett sérülést.

Az RMF FM lengyel kereskedelmi rádió hétfő reggel számolt be a Torun utcáin támadó, majd egy óra elmúltával őrizetbe vett 21 éves férfi, Luca L. által elkövetett támadásokról. A rendőrség a nap folyamán összegyűjtött tanúvallomások alapján délután közölte: a férfi legalább nyolc emberre támadt mintegy 50 centiméter hosszú vágóeszközzel, minden jel szerint bozótvágóval.

Egy személy súlyos, ketten könnyebb fejsérülést szenvedtek, két további esetben pedig kéz-, illetve ujjsérülés történt. 

Az egyik ujjsérüléses áldozatnál műtétet kell végezni, az orvosok azért küzdenek, hogy elkerüljék az ujjamputációt. Az ámokfutó az egyik áldozata személygépkocsijában is károkat okozott. A feltehetőleg kábítószer hatása alatt cselekvő férfi a rendőrség szerint lengyel, de valószínűleg külföldi származású. A hatósági vizsgálat folyamatban van, Luca L. kihallgatása kedden esedékes.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.