Lengyel érsek: Kultúrharc zajlik a család intézménye ellen

Lengyelországban a vízkereszt ünnepe munkaszüneti nappá és a családok ünnepévé vált.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 01. 06. 18:29
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy kultúrharc zajlik a házasság és a család intézménye ellen – jelentette ki Marek Jedraszewski krakkói érsek csütörtökön a vízkereszt ünnepén tartott szentmisén. Ünnepi homíliájában az érsek az ember mai öndicsőítése és a genderideológia közötti összefüggésről is beszélt. 

A vízkeresztnapi szentmisén a waweli székesegyházban mondott homíliájában Marek Jedraszewski úgy értékelte: manapság Jézus Krisztus elutasításának, illetve elfogadásának drámája zajlik, amikor az Isten helyére az ember „önmagát állítja, azt gondolva: semmi sem korlátozza őt, még a biológia s az erkölcs törvényszerűségei sem”. Az érsek szerint az ilyen felfogásból ered „a házasságról, a családról, a nő és a férfi méltóságáról szóló igazságot kétségbe vonó genderideológia”.

Az egyházi méltóság rámutatott: „A házasság és a család intézménye ellen irányuló nagy kultúrharc zajlik”, mindazonáltal Lengyelországban – ahol a vízkereszt ünnepe 2011-ben munkaszüneti nappá vált – a napkeleti bölcsek, az Úr megjelenésének ünnepe a családok ünnepévé vált.

Borítókép: Marek Jedraszewski krakkói érsek (Fotó: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.