időjárás 25°C Fatime 2023. június 5.
logo

Luxusszállodákban helyezhetik el a migránsokat

Forrás: V4NA Hírügynökség
2022.01.09. 17:25 2022.01.09. 19:58
Luxusszállodákban helyezhetik el a migránsokat

Kiszivárgott információk szerint az Egyesült Királyságba a La Manche csatornán keresztül érkező migránsokat négycsillagos hotelekben szállásolják el, éjszakánként 125 fontért– írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

A The Sun című lap birtokába került kiszivárgott adatok szerint az Egyesült Királyságba illegálisan belépő migránsokat gyakran három- és négycsillagos szállodákban helyezik el, ami éjszakánkét akár 125 fontba is kerül a brit adófizetőknek, hívja fel rá a figyelmet a Sputnik News.

– Egy olyan időszakban, amikor sok brit számára nehézséget okoz, hogy felfűtse otthonát vagy ételt tegyen az asztalra, mélységesen felháborító, hogy azok, akik illegálisan lépnek be az országba, három- vagy négycsillagos szállodában laknak

idézi a The Sun Tom Hunt konzervatív parlamenti képviselő szavait.

2021-ben megháromszorozódott a La Manche csatornán keresztül az országba érkező illegális migránsok száma, 

legalább 28 431-en értek partot a brit szigeten.

A belügyminisztérium szóvivője az értesülésre reagálva azt mondta, hogy csak a legvégső esetben biztosítanak szállodai szobákat a migránsok számára, mivel azonban rengeteg embert kell elhelyezni, ezért erre is szükség van. Hozzátette, dolgoznak azon, hogy ennek a gyakorlatnak véget vessenek.

Borítókép: Franciaországból a La Manche-csatornán átkelő illegális bevándorlók a délkelet-angliai Doverbe érkeznek a brit határőrség hajóján, amely egy csónakról vette fedélzetére őket 2021. július 22-én. Franciaországból eddig annyi migráns érkezett a La Manche-csatornán át Nagy-Britanniába, amennyi az egész tavalyi évben összesen. (Fotó: MTI/EPA/Vickie Flores)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.