Luxusszállodákban helyezhetik el a migránsokat

Kiszivárgott információk szerint az Egyesült Királyságba a La Manche csatornán keresztül érkező migránsokat négycsillagos hotelekben szállásolják el, éjszakánként 125 fontért– írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2022. 01. 09. 17:25
null
Dover, 2021. július 22. Franciaországból a La Manche-csatornán átkelõ illegális bevándorlók a délkelet-angliai Doverbe érkeznek a brit határõrség hajóján, amely egy csónakról vette fedélzetére õket 2021. július 22-én. Franciaországból eddig annyi migráns érkezett a La Manche-csatornán át Nagy-Britanniába, amennyi az egész tavalyi évben összesen. MTI/EPA/Vickie Flores Fotó: Vickie Flores
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A The Sun című lap birtokába került kiszivárgott adatok szerint az Egyesült Királyságba illegálisan belépő migránsokat gyakran három- és négycsillagos szállodákban helyezik el, ami éjszakánkét akár 125 fontba is kerül a brit adófizetőknek, hívja fel rá a figyelmet a Sputnik News.

– Egy olyan időszakban, amikor sok brit számára nehézséget okoz, hogy felfűtse otthonát vagy ételt tegyen az asztalra, mélységesen felháborító, hogy azok, akik illegálisan lépnek be az országba, három- vagy négycsillagos szállodában laknak

idézi a The Sun Tom Hunt konzervatív parlamenti képviselő szavait.

2021-ben megháromszorozódott a La Manche csatornán keresztül az országba érkező illegális migránsok száma, 

legalább 28 431-en értek partot a brit szigeten.

A belügyminisztérium szóvivője az értesülésre reagálva azt mondta, hogy csak a legvégső esetben biztosítanak szállodai szobákat a migránsok számára, mivel azonban rengeteg embert kell elhelyezni, ezért erre is szükség van. Hozzátette, dolgoznak azon, hogy ennek a gyakorlatnak véget vessenek.

Borítókép: Franciaországból a La Manche-csatornán átkelő illegális bevándorlók a délkelet-angliai Doverbe érkeznek a brit határőrség hajóján, amely egy csónakról vette fedélzetére őket 2021. július 22-én. Franciaországból eddig annyi migráns érkezett a La Manche-csatornán át Nagy-Britanniába, amennyi az egész tavalyi évben összesen. (Fotó: MTI/EPA/Vickie Flores)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.