Újra kórházban ápolják az Európai Parlament elnökét

David Sassoli egy immunrendszert érintő megbetegedés súlyos komplikációja miatt szorul ápolásra, tudatta az EP hétfőn.

Magyar Nemzet
2022. 01. 10. 15:32
Belgium EU Summit
6173226 Fotó: ALEXEY VITVITSKY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

David Sassoli EP-elnök összes hivatalos programját törölték hétfőn, miután az olasz politikus szóvivője a Twitteren közölte: az Európai Parlament elnökét december 26-a óta kórházban kezelik Olaszországban. A bejelentés szerint Sassoli egy immunrendszert érintő megbetegedés súlyos komplikációja miatt szorul ápolásra. Az állapotáról további információt nem közöltek. 

Emlékezetes, hogy a 65 éves Sassoli nemrég, tavaly szeptember közepén is kórházi ápolásra szorult, s a strasbourgi Hopital Civilbe került, miután tüdőgyulladást diagnosztizáltak nála. A betegségnek nem volt köze a koronavírushoz, derült ki szóvivőjének akkori szavaiból.

Nagy a valószínűsége, hogy az olasz politikus lemarad az uniós parlament 2022-es első, jövő heti plenáris üléséről, amikor is épp az utódját választják majd meg. Az elnöki szék megöröklője nagy valószínűséggel az Európai Néppárt jelöltje, Roberta Metsola lesz. Írtunk róla: a nagy frakciók, az Európai Néppárt (EPP) és a szociáldemokraták 2019-es európai parlamenti választásokat követő megállapodása szerint most néppárti politikusnak kell az EP trónjára ülnie, az elmúlt két és fél évben Sassoli személyében ugyanis a baloldal irányította a döntéshozó szervet. A közelmúltban az európai baloldal többször is az egyezség felrúgására tett kísérletet, s arról is szóltak pletykák, hogy Sassoli maga is készen állna egy második elnöki ciklusra. Az olasz politikus ennek ellenkezőjét múlt év végén jelentette be.

Borítókép: David Sassoli EP-elnök (Forrás: Európai Parlament)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.