Lapozó: Elutasítja a migránsoknak szánt humanitárius folyosók kialakítását a spanyol jobboldal

Orbán Viktor hivatalosan is Marine Le Pent támogatja a francia köztársaságielnök-választási versenyben · Csökken az életszínvonal Olaszországban · Hiába ítélték el a nemi erőszakot elkövető szír migránst, mégis kapott svéd állampolgárságot.

Forrás: Mediaworks2022. 02. 03. 18:05
Mogan, 2021. december 16. Európába igyekvõ illegális bevándorlók érkeznek a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canaria szigetén fekvõ Mogan kikötõjébe 2021. december 16-án. A 69 migráns csónakon érkezett, egy másik 35 fõs csoportot egy mentõhajó vette a fedélzetére és Arguineguínbe szállította. MTI/EPA/EFE/Ángel Medina G. Fotó: Ángel Medina G.
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor hivatalosan is Marine Le Pent támogatja a francia köztársaságielnök-választási versenyben

Nagy érdeklődéssel várja Franciaország azt a videót, amelyben – a vezető francia lapok híradásai szerint – Orbán Viktor hivatalos támogatásáról biztosítja Marine Le Pent a francia köztársasági elnöki székért folytatott politikai megmérettetésben. Az internetes hírportálok által beharangozott támogatói videót, Orbán Viktor üzenetét a Nemzeti Tömörülés köztársaságielnök-jelöltje február 5-én a Reims városában tervezett kampánygyűlésén fogja levetíteni, mielőtt színpadra lép.

Az országos médiumok felidézik a magyar miniszterelnök, valamint a nemzeti érzelmű francia elnökjelölt találkozóit, például Le Pen Budapesten lezajlott hivatalos látogatását 2021 októberében. Kitérnek a múlt szombaton Madridban folytatott személyes megbeszélésükre is, ahol a két vezető az európai konzervatív erők szorosabb összefogásának lehetőségeiről egyeztetett. A híradások kiemelik, hogy a két európai politikus igen jó kapcsolatot ápol, továbbá azonos nézeteket vall számos területen, például a hagyományos keresztény és nemzeti értékek támogatása, valamint az illegális bevándorlás megfékezése terén.

Források: www.valeursactuelles.com, www.bfmtv.com, www.francetvinfo.fr, www.ouest-france.fr, www.lepoint.fr

 

Csökken az életszínvonal Olaszországban

A jelenlegihez mérhetően magas inflációt 1995 óta nem tapasztaltak az olaszok. Gazdasági szakértők az energiaárak növekedésében, az omikron erőteljes terjedésében, a negyedik hullám elhúzódásában látják az árak hirtelen emelkedésének okát. Egyre több olasz családot visel meg a hirtelen megnövekedett infláció. Az élelmiszerárak hétről hétre növekednek. Januárban rekordmagasságba emelkedtek az árak, az inflációs ráta elérte a 4,8 százalékot. Az áremelkedések főképpen a földgáz és a villamos energia, az üzemanyag és az élelmiszerek árait érinti, de béremelések lehetősége szóba sem kerül. A Liga kormánypárt az energiaárak megemelésének veszélyre hívta fel a figyelmet, valamint arra, hogy az általános infláció számos kiskereskedő végnapját jelentheti.

Forrás: www.affaritaliani.it

 

Hiába ítélték el a nemi erőszakot elkövető szír migránst, mégis kapott svéd állampolgárságot

Egy 13 éves lányt erőszakolt meg tavaly ősszel egy vasúti vécében egy 23 éves szír migráns, amiért most két év letöltendő szabadságvesztésre ítélték, de büntetése leülése után is Svédországban maradhat. A kislányt – aki aznap szökött meg otthonról, és a göteborgi központi pályaudvaron töltötte az estét – egy padon kezdte el zaklatni a bevándorló férfi, aki utánament a mellékhelyiségbe, ahol megerőszakolta. Az esetre másnap derült fény, amikor a kislány egy tanárának az iskolában elárulta, mi történt. Szavainak hitelességét orvosi vizsgálat támasztotta alá, valamint térfigyelő kamera rögzítette, hogy az áldozat negyven percig a vécében tartózkodott a szír férfival. A rendőrség nagy erőkkel indult a tettes felkutatására, ám állandó lakcímén nem találták. Később lehallgatott telefonbeszélgetései buktatták le. Mintegy tíz napba telt, mire megtalálták az elkövetőt, és őrizetbe tudták venni. A férfi épp ez idő alatt, a rendőrségi körözési idején kapta meg svéd állampolgárságát.

A nyomozás és a bírósági tárgyalás alatt végig arab tolmácsot használó, tettét mindvégig tagadó férfit korábban már elítélték tiltott gépjárművezetés miatt, most pedig két év letöltendő börtönbüntetést és az eljárás költségeinek megfizetését kapta büntetésül. A migráns, aki a 2015-ös válság idején egyedül érkezett Svédországba, már nem utasítható ki az országból, mivel svéd állampolgár.

Forrás: Samnytt

 

Nem támogatja a spanyol jobboldal a migránsoknak szánt humanitárius folyosók kialakítását

A Néppárt és a VOX kivételével a legtöbb képviselőcsoport áldását adta arra, hogy a spanyol kormány támogassa a migrációs folyosók létrehozását az Európai Unión belüli tranzitáló bevándorlók számára. Ezek hitelesített, közúti útvonalak lennének, ahol nem kerülne veszélybe egyetlen élet sem. A kezdeményezés célja ugyanis, hogy kevesebb tragédia történjen az illegális vízi útvonalakon. Tavaly csak Spanyolország térségében több mint négyezer afrikai bevándorló fulladt vízbe, miközben próbált partra jutni. A kezdeményezés fontos része az is, hogy a migránsokat ne diszkriminálhassák bőrszínük vagy származási országuk alapján. A spanyol kormány kiemeli a francia hatóságok rasszista és elnyomó gyakorlatát, ami miatt naponta 25-30 ember próbál meg a Bidassoa folyón átúszva bejutni Franciaországba. A jobboldal szerint az illegális migráció csak problémákat hoz. Szerintük a baszk pártok is csak azért támogatják a humanitárius folyosókat, mert azt akarják, hogy a Baszkföldön rekedt migránsok elhagyják az országot. A VOX szerint a migrációs jelensége egyenlő az invázióval, az általuk hozott kulturális sokszínűség hazugság, ehhez csak szét kell nézni, mi történik az utcákon a korlátlan migrációs beáramlás miatt. A spanyol parlament csütörtökön szavaz a folyosók létrehozásának támogatásáról.

Forrás:  www.cope.es

Borítókép: Európába igyekvő illegális bevándorlók a Kanári-szigetekhez tartozó Gran Canaria szigetén. (Fotó: MTI/EPA/EFE/Ángel Medina G.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.