Olaf Scholz: Meg kell akadályozni a háborút Európában!

A kancellár, a lengyel államfő és a francia elnök tizenegy éve először tárgyalt a weimari formátumban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 02. 08. 21:16
BIDEN, Joe; SCHOLZ, Olaf
Washington, 2022. február 8. Olaf Scholz német kancellár közös sajtótájékoztatón vesz részt Joe Biden amerikai elnökkel a washingtoni Fehér Ház keleti termében 2022. február 7-én. MTI/AP/Alex Brandon Fotó: Alex Brandon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Németország, Lengyelország és Franciaország meg akarja akadályozni a háborút Európában – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár az ukrán–orosz katonai feszültséggel kapcsolatban a három ország weimari háromszögnek nevezett konzultációs fórumának csúcsértekezlete előtt kedden Berlinben. A német kancellár, a lengyel államfő és a francia elnök tizenegy éve először folytatott megbeszélést a weimari formátumban. A találkozót az ukrán–orosz határvidéken zajló mozgósítás miatt hívták össze.

Közös cél, hogy megakadályozzunk egy európai háborút

– emelte ki Olaf Scholz a tárgyalás előtt partnerei társaságában tett nyilatkozatában. Andrzej Duda lengyel államfő hangsúlyozta, hogy az orosz csapatok példátlan felvonulásának közepette ki kell nyilvánítani az egységet és az Ukrajna iránti szolidaritást. Emmanuel Macron kijelentette, hogy Európa békéje és stabilitása a legnagyobb kincs, és az a kötelességünk, hogy megvédjük.

Borítókép: Olaf Scholz német kancellár. (Fotó: MTI/AP/Alex Brandon)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.