Halálos vonatbaleset a Kongói Demokratikus Köztársaságban

Legalább hatvanan meghaltak, miután a jármű kisiklott és hét vagonja a szakadékba zuhant.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 03. 12. 19:31
KABORÉ, Roch Marc Christian
Ouagadoudou, 2022. január 25. Katonák az állami televízió épülete elõtt a nyugat-afrikai Burkina Faso fõvárosában, Ouagadougouban 2022. január 24-én. Paul-Henri Sandaogo Damiba alezredes ezen a napon közleményében bejelentette: megbuktatta Roch Marc Kaboré elnököt, felfüggesztette az alkotmányt, feloszlatta a kormányt és a parlamentet, valamint lezárta az ország határait. Az Európai Unió és az Egyesült Államok az elfogott államfõ azonnali szabadon bocsátását követeli. MTI/AP/Sophie Garcia Fotó: Sophie Garcia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legalább hatvanan életüket vesztették, amikor kisiklott egy tehervonat a Kongói Demokratikus Köztársaságban – közölték a helyi hatóságok szombaton. A szerencsétlenség pénteken történt az ország délkeleti részén található Lualaba tartományban, Kitenta és Buyofwe között.

A tehervonat kisiklott, és tíz vagonjából hét egy szakadékba zuhant.

A balesetet körülbelül húszan élték túl. Az áldozatok száma tovább emelkedhet, mert a roncsok alatt több holttest lehet még. A Kongói Demokratikus Köztársaságban sok vonat még a gyarmati időszakból származik, és nincsen jól karbantartva. A helyiek gyakran használják illegálisan a tehervonatokat ingyenes közlekedési eszközként.

Borítókép: Illusztráció: Burkina Faso fővárosa, Ouagadougou (Fotó: MTI/AP/Sophie Garcia)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.