Két nő vesztette életét a svéd középiskolát ért támadásban

Az iskola egyik diákját őrizetbe vették a gyilkosság után. A 18 éves férfinál kést és baltát találtak.

Forrás: BBC2022. 03. 22. 10:48
null
Malmö, 2022. március 21. Rendõrök a dél-svédországi Malmö Latin Iskolánál, miután többen megsérültek az iskolában történt súlyos, erõszakos cselekményben 2022. március 21-én. A rendõrök egy gyanúsítottat õrizetbe vettek, de részleteket nem árultak el a bûncselekményrõl. MTI/EPA/TT Hírügynökség/Johan Nilsson Fotó: Johan Nilsson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életét vesztette az a két ötven év körüli nő, akiket hétfőn délután erőszakos támadás ért a dél-svédországi Malmö városának egyik középiskolájában.

A rendőrség gyilkosság gyanúja miatt őrizetbe vette az iskola egyik diákját. A 18 éves férfi feltehetőleg egyedül követte el a bűncselekményt.

A Malmö Latin Iskolában hétfő délután 5 órakor, a tragédia idején mintegy ötven fő tartózkodott, diákok és tanárok egyaránt. Az SVT közszolgálati televízió szerint a tanulók éppen musicalt próbáltak. A jelentések alapján a gyilkosság elkövetője maga értesítette a hatóságokat arról, hogy megölt két embert, ám részletek nem derültek ki a támadás indítékáról. A svéd média értesülései szerint a feltételezett támadónál egy kést és egy baltát találtak.

A tanárok és a tanulók a helyi médiának arról számoltak be, hogy a rendőrök kivont fegyverekkel léptek be az iskolába, és arra utasították őket, hogy zárkózzanak be az osztálytermekbe.

A két sebesült nőt, az iskola dolgozóit kórházba szállították, az életüket azonban már nem tudták megmenteni.

– Szomorúan jelentjük, hogy két ember vesztette életét ebben a szörnyű bűncselekményben. Részvétünket fejezzük ki a hozzátartozóknak – nyilatkozta Petra Stenkula, Malmö rendőrfőnöke.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.