„Márki-Zay Péter Erdélyben nem szívesen látott vendég”

Az Erdélyi Magyar Néppárt nem kér az ellenzéki politikus hazugságaiból.

MTI
2022. 03. 24. 18:56
null
20220305 Hajdúböszörmény Márki-Zay Péter, ellenzéki miniszterelnök-jelölt Hajdúböszörményben tartott lakossági fórumot Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) szerint Márki-Zay Péter Erdélyben nem szívesen látott vendég. A kisebbik erdélyi magyar párt országos elnöksége az ellenzéki miniszterelnök-jelölt keddi és szerdai erdélyi látogatásával kapcsolatban fogalmazta meg álláspontját csütörtökön. Az EMNP Gyurcsány Ferenc hatalomszerzési törekvéseinek a trójai falovaként tett említést Márki-Zay Péterről, és kijelentette: 

nem kérünk sem a hazugságaiból, sem a határon túli magyaroknak szánt hamis hízelgéséből, sem pedig azokból, akik valójában mögötte állnak.

Az EMNP elnöksége szerint a magyarországi parlamenti választások előtt a magyarországi baloldal erdélyi elvtársai aktívvá váltak, Márki-Zay Pétert Marosvásárhelyen Gáspárik Attila szélsőségesen liberális színházigazgató és Markó Béla korábbi RMDSZ-elnök is fogadta.

Az EMNP állásfoglalásra szólította fel Kelemen Hunort. – Elkötelezett híve-e a nemzet határokon átívelő békés újraegyesítési folyamatának, vagy Markó Béla fogalmazza-e meg az RMDSZ valódi és titkolt véleményét, amikor folyamatosan a magyarországi balliberális oldalt támogatva szólal meg? – tette fel a kérdést. A párt a „Budapest irányába is működő kétszólamúság” kapcsán nyomatékosította: 

a balkáni típusú politikai simulékonyság a magyar–magyar kapcsolatokban megengedhetetlen.

Az EMNP ugyanakkor megállapította: az április 3-i voksolás és referendum nem csupán az Országgyűlés megválasztásáról és gyermekeink védelméről, hanem a teljes Kárpát-medencei magyarság jövőjéről, az eddig elért nemzeti sikerek bebiztosításáról, a béke szavatolásáról és a tartós fejlődés garantálásáról szól.

 

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.