Megkéseltek három rendőrt Marseille-ben

Az egyik rendőrt kórházba szállították, a támadót lelőtték. Nem tudni, mi volt az indítéka.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, AP2022. 03. 12. 15:37
null
FRANCE-POLICE-CRIME Fotó: CLEMENT MAHOUDEAU
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Késsel támadt rá egy férfi három rendőrre a dél-franciaországi Marseille-ben szombaton: mindhárom rendőr megsebesült, az egyiküket kórházba kellett szállítani, a támadót lelőtték. A rendőrök több figyelmeztető lövést is leadtak, mielőtt végeztek volna a francia állampolgárságú férfivel. A támadó indítéka egyelőre ismeretlen.

Gérald Darmanin francia belügyminiszter elmondta: a késelő nem szerepelt a bűnügyi nyilvántartásban. A terrorellenes ügyészség közölte: vizsgálódik, hogy eldöntse, terrorizmus miatt indítsanak-e nyomozást. Franciaországban több véres terrortámadás fordult elő az elmúlt években.

A késelés Marseille kikötőjében történt, nem messze egy helyszíntől, ahol adományt gyűjtenek az ukrajnai háború áldozatainak. A hatóságok szerint egyelőre semmi sem utal arra, hogy a támadásnak köze lenne az adománygyűjtéshez.

 

Borítókép: Rendőrök körbekerítették a késelő holttestét. (Fotó: AFP/Clement Mahoudeau)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.