Svéd napilap: Fontos választás Európában a magyar, keserű pirula a baloldalon

Magyarország az első uniós és NATO-ország, amely a háború kitörése óta szavazni megy, ami miatt különös figyelmet érdemel.

Forrás: Svenska Dagbladet2022. 03. 31. 16:14
null
Csíkszereda, 2022. március 29. Leadja az április 3-i magyarországi országgyûlési választások levélszavazatát egy nõ Magyarország csíkszeredai fõkonzulátusán 2022. március 29-én. Levélszavazásra a magyarországi lakcímmel nem rendelkezõ magyar állampolgárok jogosultak. MTI/Veres Nándor Fotó: Veres Nándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Svenska Dagbladet cikke szerint a baloldal stratégiája a háború kitörése előtt arra épült, hogy Orbán Viktort autokrata vezetőként mutassa be, aki aláássa a demokráciát és a jogállamiságot, valamint gyűlöletet kelt a bevándorlókkal és az LMBTQ-emberekkel szemben. Ma már viszont azt akarja a választókkal elhitetni, hogy Orbán Putyin legjobb barátja. A baloldal miniszterelnökjelöltje egészen odáig elment, hogy azt állította, Orbán fasiszta egypártállamot hoz létre.

Bár az egyesített baloldal erősebb, mint valaha, most mégis keserű a helyzet a hatpárti szövetség számára.

Kipróbálatlan pártszövetség, tapasztalatlan miniszterelnök-jelölt, a kormányoldal felé húzó bizonytalanok, valamint Orbán Viktor háborúellenes retorikája mind a Fidesz győzelmét sejtetik a vasárnapi magyarországi országgyűlési választásokon – vélekedik a Svenska Dagbladet publicistája.

Az esetleges Fidesz-győzelem – a cikk írója szerint – intő jel lehet a közelgő francia, szlovén, dán, svéd, lett és boszniai választások tekintetében is.

Borítókép: A kép illusztráció (Fotó: MTI/Veres Nándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.