Elsüllyedt egy üzemanyag-szállító hajó Tunézia partjainál

A legénység megmenekült, a környezetvédelmi minisztérium szerint a rossz időjárás miatt történt a baleset.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 04. 16. 11:42
null
Bremerhaven, 2013. augusztus 18. A németországi Bremerhaven kikötõjébe érkezik a világ legnagyobb konténerszállító hajója, a Maersk cég Triple-E hajóosztályú Maersk MC-Kinney Moller nevû óriási tengerjárója 2013. augusztus 18-án. Az energiatakarékosság és a környezetbarát üzem jegyében tervezett Maersk MC-Kinney Moller 400 méter hosszú, 59 méter széles és 73 méter magas, önsúlya 55 ezer tonna. A hajó július másodikán Sanghajban kezdte meg elsõ próbaútját, amely a Szuezi-csatornán keresztül vezetett Hollandián át Németországba. (MTI/EPA/Ingo Wagner) Fotó: INGO WAGNER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elsüllyedt egy Egyenlítői-Guineából Máltára tartó kereskedelmi tartályhajó pénteken a tunéziai Kábesz partjainál a Földközi-tengeren – közölte két helyi biztonsági forrás a Reuters hírügynökséggel. A tájékoztatás szerint a haditengerészet kimentette a legénység mind a hét tagját.

A hajó ezer tonna üzemanyagot szállított, és Kábesztől hét mérföldre vészjelzést adott le, amelyre a tunéziai haditengerészet válaszolt.

A történtek a rossz időjárással magyarázhatók – közölte a tunéziai környezetvédelmi minisztérium, hozzátéve, hogy a víz beszivárgott a hajóba, és elérte a kétméteres magasságot. A hatóságok azon dolgoznak, hogy elkerüljék a környezeti katasztrófát, és csökkentsék a következményeket – derült ki a tárca közleményéből.

Borítókép: A világ legnagyobb konténerszállító hajója, a Maersk cég Triple-E hajóosztályú Maersk MC–Kinney Moller nevű óriási tengerjárója 2013. augusztus 18-án a németországi Bremerhaven kikötőjében (Fotó: MTI/EPA/Ingo Wagner) 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.