Nem lehet bűnözőnek nevezni az elítélteket Kaliforniában

A befogadás jegyében a bűnözőket igazságszolgáltatásba bevont egyéneknek kezdték nevezni a hivatalos iratokban. Erről tanúskodik egy költségvetési jelentés is, ami 10,6 millió dollárt különített el arra, hogy az „igazságszolgáltatásba bevont személyek” a szabadulásuk után lakáshoz jussanak.

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG2022. 04. 14. 17:47
Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok egyik legliberálisabbnak mondott államában, Kaliforniában Gavin Newsom kormányzó legutóbbi költségvetési jelentésében „igazságszolgáltatásba bevont személyekként” hivatkozott azokra a bűnözőkre, akik jelenleg is valamely büntetés-végrehajtási intézetben raboskodnak – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

A kifejezés a kormányzó 2022–23-as évi költségvetési összefoglalójában, az „Átmeneti lakhatás az igazságszolgáltatásban érintett személyek számára” című részben szerepel.

A költségvetés három éven keresztül évente 10,6 millió dolláros általános alapot tartalmaz a Returning Home Well program folytatására, amely átmeneti lakhatási szolgáltatásokat nyújt olyan egyéneknek, akiket egyébként a szabadulásuk idején a hajléktalanság veszélye fenyegetne.

A kifejezés egy értekezés alatt jelenik meg, amelyben a lakhatási problémákat, a hajléktalanságot és annak okait tárgyalják.

Az „igazságszolgáltatásban részt vevő személyek” mellett a viselkedési problémákkal küzdő „egészségügyi szükségletekkel rendelkező személyek” lakhatási támogatását is taglalja a költségvetés jelentése.

A kaliforniai kormányzó a támogatásokkal azt akarja elérni, hogy a társadalomba visszaengedett elítélt bűnözők ne legyenek részesei az államban tapasztalható hajléktalansági válságnak.

A költségvetés prioritásként kezeli a finanszírozást, hogy csökkentse azoknak az embereknek a számát, akik közterületeken élnek az állam különböző településein. Ide tartoznak az autópálya-felüljárók, a főutak és az üres telkeken élő személyek is

– áll a dokumentumban.

Az Egyesült Államokban már régóta próbálják az elítéltek társadalomba való integrálásának problémáját azzal megoldani, hogy más kifejezést használnak rájuk.

Az „igazságszolgáltatásba bevont személyek” kifejezést először 2016-ban említették Colorado állam egyik kormányülésén, 2018-ban pedig már a Roosevelt Egyetemen készült prezentációban is felbukkant. A prezentációban egyenesen azt állították, hogy az „igazságszolgáltatásban érintett személyek” vagy a „büntetett előéletű személyek” kifejezést arra használják, hogy általánosságban beszéljenek azokról az emberekről, akik már letöltötték a korábban rájuk kiszabott börtönbüntetést, akiket letartóztattak vagy büntetett előéletűek – olvasható a V4NA Hírügynökség cikkében.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.