Újabb hadi felszereléseket szállít Washington Tajvannak

Kilencvenötmillió dollár értékű katonai szállítmányt hagyott jóvá az amerikai kormány.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 04. 06. 8:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kilencvenötmillió dollár értékben újabb védelmi felszereléseket és szolgáltatásokat hagyott jóvá Tajvannak az amerikai kormány − közölte helyi idő szerint kedden az amerikai védelmi minisztérium. A felszerelések és szolgáltatások a szigeten lévő Patriot légvédelmi rendszer karbantartásával és fejlesztésével kapcsolatosak.

A Pentagon tájékoztatása szerint a cél „a regionális fenyegetések elhárítása és a területvédelem”.

A tajvani külügyminiszter üdvözölte a döntést, kiemelve, hogy így a sziget képes megvédeni magát „Peking folyamatos katonai terjeszkedésétől és provokációitól”. Az adásvételt várhatóan egy hónapon belül véglegesítik.

Legutóbb februárban hagyott jóvá az amerikai kormány hasonló nagyságrendű katonai szállítmányt Tajvannak, akkor is főleg a légvédelmi képességekhez kapcsolódóan, miután a kínai légierő rendszeresen megsérti Tajvan légvédelmi övezetét. 

Ez már a harmadik jóváhagyott fegyverszállítás a szigetnek, amióta Joe Biden amerikai elnök hivatalba lépett.

Elsőként negyven darab 155 milliméteres önjáró löveg eladását hagyták jóvá tavaly augusztusban.

Borítókép: A felszerelések és szolgáltatások a szigeten lévő, amerikai fejlesztésű Patriot légvédelmi rendszer karbantartásával és fejlesztésével kapcsolatosak (Fotó: Reuters/Tyrone Siu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.