időjárás 27°C Ottó 2022. július 2.
logo

A finn és a dán miniszterelnök is gratulált Orbán Viktornak

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.05.26. 09:03 2022.05.26. 09:10
A finn és a dán miniszterelnök is gratulált Orbán Viktornak

Mette Frederiksen, Dánia miniszterelnöke a magyar–dán együttműködés folytatásáról, Sanna Marin, Finnország kormányfője pedig az európai biztonság megerősítéséért végzett közös munkáról írt Orbán Viktornak az újbóli kormányalakításához gratulálva – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

A dán kormányfő – mint írta – örömmel tekint Magyarország és Dánia értékes együttműködése elé Orbán Viktor újabb kormányfői megbízatása idején. 

A finn miniszterelnök pedig úgy fogalmazott: bízik abban, hogy „tovább építik a Magyarország és Finnország közötti együttműködés hosszú történetét”. Hozzátette: szeretné, ha az Európai Unióban együtt végzett munka nyomán előmozdítanák és megerősítenék a kontinens biztonságát.

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök leteszi esküjét az Országgyűlés ülésén 2022. május 16-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.