Biden támogatja Japán állandó tagságát a Biztonsági Tanácsban

Az amerikai elnök egyúttal bejelentette, hogy 13 országgal szorosabb keretmegállapodást kötött az indiai–csendes-óceáni térségben.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 05. 23. 8:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joe Biden amerikai elnök támogatja, hogy Japán állandó taggá váljon az ENSZ Biztonsági Tanácsában − jelentette be Kisida Fumio japán miniszterelnök hétfőn Tokióban. Megbeszélésük után a japán kormányfő jelezte, hogy mindketten állást foglaltak az állandó tagként az Egyesült Államok mellett Kínát, Oroszországot, Nagy-Britanniát és Franciaországot magában foglaló BT reformja mellett.

Biden egyúttal bejelentette, hogy az indiai–csendes-óceáni térség gazdasági fellendülésének érdekében 13 ország szorosabb partnerségi viszonyon alapuló keretmegállapodást kötött. 

Ez egyebek között az ellátási láncolatok erősítésére, az energiaügyi és infrastrukturális együttműködésre, a korrupció elleni küzdelemre, valamint kereskedelmi kérdésekre terjed ki.

Borítókép: Joe Biden amerikai elnök (j) és Kisida Fumio japán miniszterelnök Tokióban, 2022. május 23-án (Fotó: Reuters/Eugene Hoshiko)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.