Mit lehet tudni a texasi iskolai lövöldözőről?

A közösségi médiában üzengetett, mielőtt ámokfutásba kezdett.

Magyar Nemzet
2022. 05. 25. 9:24
null
Uvalde, 2022. május 25. A biztonsági erõk tagja kísér egy hozzátartozót a texasi Uvalde város Robb Általános Iskolájánál, amelyben egy tizenéves tüzet nyitott 2022. május 24-én. A 18 éves Salvador Ramosként azonosított támadó legkevesebb tizennégy diákot és egy tanárt lõtt agyon. MTI/AP/The San Antonio Express-News/William Luther Fotó: William Luther
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokat cikizték a családja anyagi helyzete és a ruhái miatt. Azután előbb elmaradt, majd szinte egyáltalán nem járt iskolába – nyilatkozta egy „közelebbi” barát a CNN-nek a legalább 21 életet követelő texasi iskolai lövöldözés elkövetőjéről. A Salvador Ramosként azonosított, 18 esztendős tettes a közösségi oldalon fegyvereivel is elbüszkélkedett neki. Megmutatta félautomata gépfegyvereit és legalább hét tölténytárat. – Megkérdeztem, hogy tesó, minek ez neked? De azzal nyugtatott, hogy nem kell aggódnom – mesélte a korábbi osztálytárs, akivel főleg videójátékokkal játszottak együtt.

Nagyon másképpen nézek most ki. Meg sem ismernél!

– üzente egy másik alkalommal.

– Amolyan csendes típus volt, aki nem sokat beszél. Nem igazán tartotta a kapcsolatot más alkalmazottakkal – írta le Salvador Ramost a Wendy’s gyorsétterem üzletvezetője, ahol a fiatalember év elején munkát vállalt.

Az ámokfutás előtt a gyilkos a közösségi médiában másnak is elküldte fegyvereit, és célozgatott rá, hogy készül valamire. 

Sajtóinformációk szerint egy Los Angeles-i lánynak írt üzenetet az Instagram képmegosztón, hogy megosztaná-e a fegyveres képeit? A lány állítja, nem ismerte az elkövetőt, még csak nem is Texasban él, csak azért válaszolt neki, mert félt.

– Készülök valamire… – írta neki a tettes, majd mikor rákérdezett, hogy mire, azt válaszolta, majd később elárulja.

– Van egy kis titkom, amit el akarok mondani – üzente később egy száját eltakaró, mosolygós emojival. – Ez ijesztő! Alig ismerlek, te meg fegyveres képeken jelölsz meg?! – írta vissza a lány. Az utolsó üzenetét 9 óra 16 perckor küldte, majd nagyjából két órával később mészárlásba kezdett. 

A fiú egyébként nem volt túlságosan aktív a közösségi médiában, fiókját azóta felfüggesztették.

Úgy tűnik, Salvador Ramos a fegyvereit legálisan vásárolta, amikor betöltötte a 18. életévét.

Gorka Sebestyén, Donald Trump korábbi tanácsadója Twitterén azt írta, az elkövetőt ismerték a hatóságok, korábban is tett halálos fenyegetéseket.

 

 

Borítókép: A biztonsági erők tagja kísér egy hozzátartozót a texasi Uvalde város Robb Általános Iskolájánál, amelyben egy tizenéves tüzet nyitott (Fotó: MTI/AP/The San Antonio Express-News/William Luther)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.