Phenjan: javul a koronavírus-helyzet Észak-Koreában

Négyszázezerről közel kilencvenezerre csökkent a lázas tüneteket produkáló emberek száma.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 05. 29. 10:07
KIM Dzsong Un
Phenjan, 2022. május 18. A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsong Un elsõszámú észak-koreai vezetõ, a Koreai Munkapárt fõtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság elsõ elnöke (k) a párt központi bizottságának rendkívüli ülésén Phenjanban 2022. május 17-én. A KCNA közleménye szerint a hadsereg biztosítja a gyógyszerellátást az észak-koreai fõvárosban, miután közel másfél millió fertõzöttje és 56 halálos áldozata van a hatóságok által csak lázként emlegetett koronavírus-járványnak az országban. MTI/EPA/KCNA Fotó: -
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Észak-Korea vezető tisztségviselői vasárnap a járványellenes korlátozások felülvizsgálatáról tárgyaltak, miközben úgy értékelték, hogy javult a járványhelyzet az országban azóta, hogy elismerték az első koronavírusos fertőzést – jelentette az állami média. A Koreai Munkapárt politikai bizottságának ülésén, amelyen Kim Dzsong Un észak-koreai vezető elnökölt, „pozitív értékelést adtak a járványhelyzet ellenőrzéséről és javulásáról az egész országban, és megvitatták a járványellenes helyzet folyamatos stabilizálásának és javításának kérdéseit” – közölte a KCNA állami hírügynökség.

Észak-Korea a második egymást követő napon nem jelentett újabb halálesetet a lázas betegek között, és közölte, hogy vasárnap 89 500-nál több embernél jelentkeztek lázas tünetek. Ez a szám 11 nappal ezelőtt még csaknem négyszázezer volt.

Az elszigetelt országban ebben a hónapban szükségállapotot hirdetettek és országos zárlatot rendeltek el, ami az oltóanyagok, az orvosi ellátmányok és az élelmiszerek hiánya miatti aggodalmakat táplálja. Észak-Korea-szerte erőfeszítéseket tettek a járványellenes intézkedések megerősítésére, beleértve az esővíz összegyűjtését, a vírusnak ellenálló gyógyszerek vizsgálatát és karanténhelyek felállítását – közölte a KCNA.

Borítókép: Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke (k) a párt központi bizottságának rendkívüli ülésén Phenjanban 2022. május 17-én. (Fotó: MTI/EPA/KCNA)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.