Senki nem élte túl a horvátországi repülőgép-balesetet

A pilóta svájci, két utas német, egy pedig horvát állampolgár volt.

MTI
2022. 05. 30. 13:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Senki sem élte túl a horvátországi kisrepülőgép-balesetet – közölte Damir Trut horvát polgári védelmi igazgató hétfőn. A Németországba tartó Cessna 182 típusú repülőgép vasárnap 11 óra 25 perckor tűnt el a horvát légi irányítás radarjáról a Plitvicei-tavaktól nem messze, Rakovica felett, 700 méter magasan. A pilóta svájci, két utas német, egy pedig horvát állampolgár volt.

Miután a drónok felfedezték az eltűnt gépet, a földi erők is hamarosan a helyszínre értek, de sajnos megerősítést nyert, hogy az utasok mindegyike életét vesztette

– közölte Trut, aki egyúttal kifejezte részvétét az áldozatok hozzátartozóinak. Hozzátette: a kisrepülőgépet a Brocanska Kosa nevű hegycsúcs közelében találták meg, Rakovica és Slunj között. Mint mondta, ennek a gépnek vélhetően nincs feketedoboza, ettől függetlenül folytatódik a baleset körülményeinek feltárása.

Borítókép: nagy erőkkel vonult a gép eltűnésének helyszínére a horvát hegyimentő-szolgálat (Forrás: A horvát hegyimentő-szolgálat Twitter-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.