Sokkolta Erdélyt az extanár gyilkossága

A kihallgatás során a tettes állítólag azt mondta: nagyon szerette a nőt, de egyben irigy is volt rá.

Boné Ferenc
Forrás: youtube
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sajtóértesülések szerint beismerte, hogy megölte barátnőjét az a volt egyetemi oktató, akit kétnapos keresés után talált meg és vett őrizetbe a román rendőrség. Az eset a harmincéves Molnár Beáta hét végi eltűnése óta lázban tartotta a romániai, s főleg az erdélyi magyar közvéleményt. A gyilkossággal gyanúsított Boné Ferencet közismert, értelmiségi körökben mozgó figuraként tartották számon Kolozsváron.

A Sapientia egyetem oktatója akkor került először a figyelem középpontjába, amikor 2020-ban nyolc percen át különös kegyetlenséggel ütlegelte és rugdosta a nyílt utcán az akkori barátnőjét.

A Kolozsvár belvárosában éjszaka történt erőszakosságot térfigyelő kamerák rögzítették.

A férfit az eset után felmondásra szólította fel a Sapientia egyetem, aminek ő eleget tett. Egyetemi óráit a mostani áldozat vette át. Amint arról az MTI is beszámolt, az akkori bántalmazás ügyében a kolozsvári bíróság tavaly márciusban egy év három hónap börtönre ítélte Bonét, az ítélet végrehajtását azonban felfüggesztette.

Kolozsvári berkekben arról beszéltek, hogy Bonénak nem az volt az első kontrollálatlan viselkedése, korábbi kapcsolataiban is erőszakra vetemedett.

Az Observatornews.ro portál a nyomozáshoz közel álló forrásokra hivatkozva arról írt: a 43 éves férfi féltékenységből végzett barátnőjével.

A kihallgatás során a férfi állítólag azt mondta: nagyon szerette a nőt, de egyben irigy is volt rá, mivel rendkívül élénk szociális élete volt, számos projektben vett részt.

A Főtér erdélyi portál által idézett román sajtóértesülés szerint amikor a hét végén Kolozsvárról kirándulni mentek az Erdélyi-szigethegységbe, Boné azt mondta barátnőjének, hogy örökre szeretne vele maradni, a nő viszont közölte: muszáj hazamennie. A férfi ekkor megpróbálta maradásra bírni, majd elkezdte fojtogatni. A beszámoló szerint olyan erősen szorította a nyakát, hogy a nő meghalt. Boné ezután az autó csomagtartójába tette a holttestet, amit később szemeteszsákokba csavarva igyekezett elrejteni egy elhagyatott benzinkút közelében, a Királyhágó térségében. Itt találták meg szerdán Molnár Beáta holttestét.

A gyanúsítottra csütörtök este a nagyváradi vasútállomás közelében, egy tehervagonban talált rá a rendőrség.

Péntek hajnalban már Kolozsváron hallgatták ki Bonét, aki az ügyészség 24 órás őrizetbe helyezett. A férfi szombaton áll bíróság elé, amikor az ügyészek harmincnapos vizsgálati fogságot kérnek a bírótól.

Az elmúlt napokban a közösségi médiában számtalan – elsősorban erdélyi magyarok által írt – bejegyzés látott napvilágot arról, hogy megfelelő ítélet született-e a gyanúsított korábbi bántalmazási ügyében. Sokan firtatják: helyesen járt-e el a kolozsvári közösség, amikor szemet hunyt a korábbi ügy fölött vagy megértően viszonyult az elkövetőhöz.

Borítókép: Boné Ferenc (Forrás: YouTube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.