időjárás 27°C Ottó 2022. július 2.
logo

Újabb sikeres hiperszonikus rakétatesztet hajtott végre Oroszország

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.05.28. 14:15 2022.05.28. 14:37
Újabb sikeres hiperszonikus rakétatesztet hajtott végre Oroszország

Oroszország újra hiperszonikus cirkálórakétát tesztelt sikeresen − jelentette be az orosz védelmi minisztérium szombaton.

A tárca közlése szerint a Cirkon típusú rakétát az Admiral Gorskov fregattról lőtték fel a Fehér-tengeren kijelölt célpontra.

A minisztérium sikeresnek minősítette az újabb tesztet. Közleményében a védelmi tárca tudatta, hogy a kísérletet az új orosz fegyverzetek tesztelése részeként hajtották végre.

Az első Cirkon típusú rakéta tesztje 2020 októberében volt, s akkor azt Vlagyimir Putyin orosz elnök nagyszerű eseménynek minősítette. Azóta több tesztet is végrehajtottak a Cirkonnal. A hangsebesség mintegy kilencszeresével haladó, ezer kilométeres hatótávolságú rakétát az orosz flotta hadihajóira és tengeralattjáróira telepítik.

Borítókép: A Cirkon típusú rakétát az Admiral Gorskov fregattról lőtték fel a Fehér-tengeren kijelölt célpontra (Fotó: Reuters)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.