Halálos lövöldözéseket jelentettek több amerikai városból

A hatóságok úgy vélik, elszigetelt incidensekről van szó, és a lakosságot nem fenyegeti veszély.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 06. 06. 10:04
null
Philadelphia, 2022. június 5. Golyó ütötte lyukak egy üzlet kirakatának üvegében egy lövöldözés helyszínén a Pennsylvania állambeli Philadelphiában 2022. június 5-én. Elõzõ este lövöldözés tört ki a belváros egyik zsúfolt részén, amelyben állítólag két férfi és egy nõ vesztette életét. MTI/ AP/Michael Perez Fotó: Michael Perez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három ember meghalt, kettő megsebesült egy lövöldözésben vasárnap hajnalban az egyesült államokbeli Saginawban – jelentette a WEYI helyi televízió a rendőrség közleményére hivatkozva.

Az Egyesült Államokban három városban is lövöldözés volt szombat éjjel és vasárnap reggel, ezekben összesen kilenc ember meghalt, további kéttucatnyi pedig megsebesült.

Philadelphiában két férfi közötti összetűzés fajult lövöldözéssé, amelynek során egy zsúfolt bár- és éttermi negyedben három embert megöltek, tizenkettőt megsebesítettek – közölte a rendőrség. Lövöldözés tört ki  vasárnap Tennessee-ben lévő Chattanoogában is, egy szórakozóhely közelében: az incidensben hárman meghaltak és tizennégyen megsebesültek. Tizennégy embert találat ért, hármat pedig elütöttek menekülés közben – mondta el újságíróknak Celeste Murphy chattanoogai rendőrfőnök. Két ember a lőtt sebeibe halt bele, egy pedig azt követően, hogy elütötték. Az áldozatok közül tizenhat nagykorú, egy pedig kiskorú volt. Sok sebesült állapota válságos – tette hozzá Murphy. A rendőrfőnök szerint több fegyveres követte el a támadást. Arra kérte a helyieket, hogy aki bármit tud a lövöldözésről, jelentkezzen a rendőrségen.

A hatóságok úgy vélik, hogy elszigetelt incidensről van szó, és a lakosságot nem fenyegeti veszély. Az ügyben nyomozást indítottak.

Tim Kelly, Chattanooga polgármestere felszólította a szövetségi kongresszust, hogy „hozzon józan szabályokat a fegyveres erőszak megfékezésére”. Kelly jelezte: szeret vadászni, és neki is van puskája. Aláhúzta: „nem arról van szó, hogy el kell venni a fegyvert a felelős fegyvertartóktól, de igenis, szükség van a kötelező háttérellenőrzésre”. A polgármester rámutatott: a városvezetés a következő hetekben újabb lépéseket tesz az erőszak visszaszorítására helyi szinten. Az előző héten hat fiatalkorú sebesült meg egy lövöldözés során Chattanooga belvárosában. Szombat éjjel a pennsylvaniai Philadelphia belvárosában tört ki lövöldözés, három halálos áldozatot és legalább tizenegy sebesültet követelve.

Borítókép: golyó ütötte lyukak egy üzlet kirakatának üvegében egy lövöldözés helyszínén, a Pennsylvania állambeli Philadelphiában 2022. június 5-én (Fotó: MTI/ AP/Michael Perez)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.