Ízléstelen támadást intézett Orbán Viktor ellen az osztrák állami média egyik feje

Péntek reggelre berendelték a budapesti osztrák nagykövetet, miután az Osztrák Rádió és Televízió (ORF) online tartalmakért felelős igazgatója, Karl Pachner ízléstelen támadást intézett Orbán Viktor ellen. „Orbán Viktor akár szívinfarktust is kaphatna és le is mondhatna” – írta szerda esti Facebook-bejegyzésében Karl Pachner. Hozzátette, Európa boldogabb és békésebb lehetne, és hogy a világ is jobb hely lenne Orbán Viktor, Recep Tayyip Erdogan török és Vlagyimir Putyin orosz elnök nélkül. Ezt követően pedig a magyar kormányfő testsúlyával is viccelődött egy sort, szerinte Orbán Viktor testsúlya nem éppen a legideálisabb, valamint a folytonos „izgalmi állapot” sem segít neki.

Magyar Nemzet
2022. 06. 02. 20:24
ORBÁN Viktor
Brüsszel, 2022. május 30. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök érkezik az Európai Tanács kétnapos rendkívüli ülésére Brüsszelben 2022. május 30-án. Az állam- és kormányfők többek között az elhúzódó ukrajnai háborúról, az azzal járó súlyos gazdasági válságról, illetve az energiaellátás biztonságáról tárgyalnak. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az osztrák újságíró azon háborodott fel ennyire, hogy a magyar kormány nem változtatta meg a már hosszú hetek óta ismert álláspontját − amely ellen a hét eleji brüsszeli csúcstalálkozón senki sem emelt szót − Kirill pátriárka, az orosz ortodox egyházfő szankcionálásával kapcsolatban. Magyarország addig nem hagyta jóvá a hatodik szankciós csomag véglegesítését, amíg a pátriárka le nem került a büntetőintézkedések által sújtott személyek listájáról.

Karl Pachner szerint Orbán Viktor csak amiatt akarja zsarolni az uniót, hogy az nem nézi tétlenül a magyar korrupciót, a sajtószabadság és a jogállamiság leépítését. Ezt követően felháborodásának adott hangot, hogy a kormányfő hithű magyar katolikusként − Orbán Viktor egyébként köztudomásúan református − az orosz imperializmus érdekeit szolgálja ki.

Gyors bocsánatkérés, Pachner szerint félreértették

Pachner aztán a bejegyzését eltávolította, majd csütörtök délután bocsánatot kért a durva megfogalmazás miatt.

Természetesen nem kívánom Orbán halálát, annak ellenére sem, hogy néhány Facebook-felhasználó ezt olvasta ki az én szarkasztikus szövegemből

írta bejegyzésében.

A külügy berendelte az osztrák nagykövetet

A botrány a bocsánatkéréssel nem ér véget: a külügyminisztérium péntek reggelre berendelte a budapesti osztrák nagykövetet.

A durva és mélyen megdöbbentő megnyilvánulás miatt a külügyminisztérium péntek reggelre berendeli Ausztria budapesti nagykövetét, és magyarázatot kér az osztrák állami média vezetőjének botrányos kijelentésére

− nyilatkozott az Index hírportálnak a külügyminisztérium szóvivője.

Köszönjük válaszát!

Ön szerint mi volna a kívánatos fejlemény a Pachner-botrányban?

  • 23%
  • 73%
  • 5%

 

 

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök érkezik az Európai Tanács kétnapos rendkívüli ülésére Brüsszelben 2022. május 30-án (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.