időjárás 27°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo

Kerülik a politikusok a no-go zónákat Svédországban

Forrás: V4NA HÍRÜGYNÖKSÉG
2022.06.29. 14:40 2022.06.29. 14:51
Kerülik a politikusok a no-go zónákat Svédországban

Az ország politikusainak mindössze két százaléka él sebezhető vagy bűnözés által sújtott területen. Egy politológus szerint ez azért probléma, mert az elképzelés szerint a politikusoknak a lakosságot kellene képviselniük, de ez úgy lehetetlen, ha nem is ismerik az adott környéket – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Svédországban több mint ötszázezer ember él társadalmi és gazdasági szempontból kiszolgáltatottnak nevezett területeken – derül ki egy felmérésből. Ezek a területek általában bevándorlók által sűrűn lakottak, az emberek szokatlanul sokan és hosszú ideje munkanélküliek, alacsony bevétellel rendelkeznek vagy segélyekből élnek. Ezekkel a területekkel kapcsolatban egy felmérés egy érdekességre is felhívja a figyelmet. 

Eszerint az őszi választásokon induló jelöltek mindössze két százaléka él ilyen helyeken. 

Anders Broman politológus szerint ez azért probléma, mert az elképzelés szerint a politikusoknak a lakosságot kellene képviselniük, ez úgy viszont lehetetlen, ha nem is ismerik az adott környéket.

A felmérés szerint nemcsak az országos politikusok óvakodnak ennyire a no-go zónáktól, hanem az önkormányzati képviselők is. A 65 politikus közül, akik Södertälje városi tanácsában ülnek, mindössze öt él a veszélyeztetett területek egyikén.

A tömeges bevándorlást támogató politika következményeként a no-go zónák száma és a nagysága is folyamatosan nő Svédországban. A rendőrség ezeket a területeket kategorizálta, és egy teljesen új listát is készített arról, hogy egyes területek mennyire veszélyesek.

A rendőrség három kategóriába sorolta a listában szereplő, többségében migránsok által lakott területeket. A veszélyeztetett területeken alacsony társadalmi-gazdasági státusú személyek élnek, ami lehetőséget ad arra, hogy a helyi bűnbandák befolyásolják a közösség életét.

Különösen sebezhető terület, ahol a lakosok nem hajlandók együttműködni a bűnüldöző szervekkel. Az áldozatokat és tanúkat rendszeresen megfenyegetik a környék bűnöző bandái. Ezeket a területeket gyakran úgy is jellemzik, mint a rendőrség számára nehéz területek.

A harmadik kategória az úgynevezett kockázatos terület, amely az előző két csoport között helyezkedik el a kockázatokban.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Arie Kievit)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.