Magyarország gyorssegélyt nyújt az afganisztáni földrengés károsultjainak

Szijjártó Péter: Az összesen négymillió forintos gyorssegélyt a lehető legrövidebb időn belül eljuttatják.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 06. 25. 14:09
SZIJJÁRTÓ Péter
A Magyar-Bajor Vegyes Bizottság ülése a Külgazdasági és Külügyminisztériumban Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország kétmillió forintos gyorssegélyt nyújt a kelet-afganisztáni földrengés károsultjainak megsegítésére a Hungary Helps programon keresztül, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet pedig további kétmillió forinttal csatlakozik az akcióhoz – tette közzé Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton hivatalos Facebook-oldalán. „Most helyben kell segíteni és gyorsan” – írta bejegyzésében a tárcavezető.

Szijjártó Péter posztjában felidézte, hogy az elmúlt napokban 5,9-es erősségű földrengés rázta meg a kelet-afganisztáni Paktika tartományt és több mint ezer ember életét követelve pusztította el a térség lakóházainak, infrastruktúrájának nagy részét. „A tragédián nem tudunk változtatni, de a károkon és a bajba jutott emberek terhein tudunk enyhíteni. Magyarország ezért a Hungary Helps programon keresztül kétmillió forintos gyorssegélyt biztosít a földrengés károsultjainak megsegítésére, amelyhez a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet is további kétmillió forinttal csatlakozik” – olvasható a bejegyzésben.

Szijjártó Péter hozzátette: az összesen négymillió forintos gyorssegélyt a lehető legrövidebb időn belül eljuttatják a katasztrófa sújtotta afganisztáni tartományba, hiszen most kulcskérdés, hogy az életfeltételek mielőbbi helyreállításával gyorsan és helyben tudjunk segíteni az ország lakosain.
 

Borítókép: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.