időjárás 32°C Mária 2022. augusztus 15.
logo

Megerősítették, hogy egy brit újságíró holttestét találták meg Brazíliában

Magyar Nemzet
Forrás: MTI
2022.06.18. 09:40 2022.06.18. 10:12
Megerősítették, hogy egy brit újságíró holttestét találták meg Brazíliában

Valóban a június elején eltűnt Dom Phillips brit újságíró holttestét találták meg a héten Brazília északnyugati részén − közölte helyi idő szerint pénteken a brazil rendőrség. A brit újságírót és a vele utazó brazil Bruno Pereirát június 5-én látták utoljára, amikor a Javari-völgyi területre indultak. 

Az eltűnésükkel összefüggésben őrizetbe vett gyanúsított részletesen leírta, hogyan ölték meg a két férfit, és elmondta, hová temették el őket. Így találták meg a hatóságok a két áldozat holttestét a perui és kolumbiai határ közelében.

Az Amazonasról szóló számos riport szerzője, az 57 éves Dom Phillips, aki 15 éve élt Brazíliában, azért utazott a területre, hogy a környezetvédelemről szóló könyvéhez kapcsolódó kutatásokat végezzen. A 41 éves Bruno Pereira az őslakosok jogainak elismert szakértője és védelmezője volt, hosszú éveken át dolgozott a térségben a brazil kormány őslakos ügyekkel foglalkozó ügynökségénél.

Egyelőre nem világos, mi volt a gyilkosság elkövetőinek indítéka, de a hatóságok nem zárják ki azt sem, hogy a bűnténynek esetleg a térségben elterjedt illegális halászathoz vagy a kábítószer-kereskedelemhez is köze lehetett.

Borítókép: Az 57 éves Dom Phillips többek közt a The Washington Post amerikai napilap, valamint a The Guardian brit napilap szerzője volt (Fotó: AFP/Getty Images/Joao Laet)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.