Negyvenhat migránst találtak holtan egy kamionban Texasban

Tizenhatan még éltek, köztük négy kiskorú, őket kórházba szállították.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 06. 28. 9:23
At Least 40 Migrants Found Dead In Truck In San Antonio
SAN ANTONIO, TX - JUNE 27: In this aerial view, members of law enforcement investigate a tractor trailer on June 27, 2022 in San Antonio, Texas. According to reports, at least 46 people, who are believed migrant workers from Mexico, were found dead in an abandoned tractor trailer. Over a dozen victims were found alive, suffering from heat stroke and taken to local hospitals. Jordan Vonderhaar/Getty Images/AFP (Photo by Jordan Vonderhaar / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP) Fotó: Jordan Vonderhaar / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Negyvenhat feltételezett illegális bevándorló holttestét találták meg hétfőn egy utánfutós teherautóban a texasi San Antonio városban – jelentették be a helyi hatóságok. Tisztségviselők szerint hasonlóan súlyos tragédia régen nem történt a térségben.

A teherautó egy út mentén állt a városban. A tragédiára úgy derült fény, hogy egy közelben dolgozó ember segélykiáltást hallott az utánfutóból, amelynek ajtaja résnyire nyitva állt. Odament, és megdöbbenve látta, hogy a járműben nagyon sok holttest van, majd hívta a rendőrséget. A hatóságok az utánfutóban 45, egymáson fekvő holttestet találtak, egyet pedig a járművön kívül. De 16-an még éltek – köztük négy kiskorú –, őket kórházba szállították.

Az emberek halálát hőguta okozta – közölte a tűzoltók szóvivője, hozzátéve, hogy nyilvánvalóan nem volt ivóvizük az utánfutóban.

Aznap a térségben 37 Celsius-fokos volt a hőmérséklet. A túlélők – főleg fiatal felnőttek – is annyira kimerültek, hogy nem volt erejük kijönni a nyitott ajtajú járműből – mondta a szóvivő. Ron Nirenberg polgármester közölte, hogy a kórházba szállított emberek életveszélyes állapotban vannak.

Egy rendőrségi szóvivő arról számolt be, hogy az ügyben – amelyet most már a belbiztonsági minisztérium vizsgál – három gyanúsítottat őrizetbe vettek. A szövetségi hatóságok a hírügynökségek érdeklődésére annyit mondtak, hogy embercsempészet gyanújával vizsgálnak egy esetet San Antonióban.

Illegális latin-amerikai bevándorlók csempészete az Egyesült Államokba gyakori eset az ország déli határán, de ilyen súlyos tragédia régen történt – állapították meg a hírügynökségek.

 

Borítókép: Rendőrségi helyszínelés San Antonióban. (Fotó: Getty Images/AFP/Jordan Vonderhaar)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.