Novák Katalin: Megerősítettük elkötelezettségünket a V4-ek iránt

A köztársasági elnök Milos Zeman cseh államfővel folytatott tárgyalást Prágában.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 06. 07. 15:33
NOVÁK Katalin; ZEMAN, Milos
Novák Katalin Prágában Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megerősítettük elkötelezettségünket a visegrádi négyek együttműködése iránt – válaszolta Novák Katalin köztársasági elnök kedden a Milos Zeman cseh köztársasági elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre Prágában. Elmondta: 

mind a négy ország számára kiemelt fontosságú, hogy a visegrádi együttműködés továbbra is olyan szoros legyen, mint eddig volt.

Mivel ebben államfői szinten is érdekeltek, megerősítették elkötelezettségüket a visegrádi négyek együttműködése iránt.

 – Sok ponton egy irányba mutatnak az érdekek, ráadásul történelmünk is sok hasonlóságot mutat, megértőbbek vagyunk a különböző álláspontok iránt, meg tudunk találni olyan pontokat, amelyekben meg tudunk állapodni, és közösen képviseljük ezt az Európai Unióban – tette hozzá.

A kétnapos prágai látogatáson részt vevő köztársasági elnök a Zeman elnökkel folytatott megbeszélés témái között említette egyebek mellett a két ország közti gazdasági együttműködést, az ukrajnai háborút és a családpolitikát.

Csehország a mai nemzetközi helyzetben is támogatja a visegrádi országok együttműködését, nem akarja azt szétverni

– jelentette ki Milos Zeman.

– Támogatjuk a visegrádi országok együttműködését, hasznosnak tartjuk azt minden részt vevő ország számára, és semmiképpen sem célunk az együttműködés gyengítése, szétverése – mondta Milos Zeman az újságírók előtt tett nyilatkozatában. 

A cseh elnök a nyilatkozatában nagyra értékelte a vezető magyar politikusokat, akik véleménye szerint tiszteletben tartják a magyar nemzeti érdekeket, és védik azokat.

Borítókép: Milos Zeman cseh államfő fogadja Novák Katalin köztársasági elnököt a prágai várban 2022. június 7-én. Mellettük Ivana Zemanová, a cseh elnök felesége és Veres István, a magyar államfő férje (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.