Obama propántartályok telepítése közben szorgalmazza a zöldpolitikát

Barack Obama volt amerikai elnök gyakran kérkedik azzal, hogy küzd a globális felmelegedés ellen, eközben viszont propánbutángáz-tartályokat telepít.

Magyar Nemzet
Forrás: Townhall.com2022. 06. 26. 10:00
Barack Obama volt amerikai elnök. Fotó: Kiara Worth Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Barack Obama engedélyt kapott három hatalmas, összesen 2500 gallonos propán-bután (PB) tartály telepítésére, annak ellenére, hogy a demokraták által támogatott zöldkezdeményezéseket szorgalmazza.A 75 ezer dollárt érő gáztartályok Obama elegáns Martha’s Vineyard birtokán kapnak helyet.

A nagyközönségnek szóló megnyilatkozásai alapján Barack Obamának roppant fontos az éghajlatváltozás elleni közdelem, mégis, amikor saját magáról van szó, ellenkezőképpen cselekedett: föld alatti propán-bután tartályokat telepít a birtokára. Egy elemzés szerint ugyanakkor a napelemek és a szélmalmok használata lényegesen környezetbarátabb megoldás lett volna ebben az esetben.

OBAMA, Barack
Barack Obama számára elviekben fontos az éghajlatváltozás elleni közdelem, mégis propán-bután tartályokat telepít. Fotó: Carsten Koall

PB-gáztartály telepítése és a környezetvédelem

Érdekes, hivatali ideje alatt Obama, még nagy hangon kiállt a fosszilis tüzelőanyagok kibocsátásának korlátozása mellett.

Semmi sem jelent nagyobb veszélyt gyermekeinkre, bolygónkra és a jövő nemzedékeire, mint az éghajlatváltozás– olvasható hivatalának korábbi közleményében, hozzátéve, hogy Obama elnök vezetése alatt az Egyesült Államok többet tett az éghajlatváltozás elleni küzdelemért, mint előtte bárki, miközben a gazdaság is növekedett.

Mindeközben az üzemanyagárak átlagosan már elérték a gallononkénti 5 dolláros árat és a nyári hónapok előrehaladtával várhatóan még magasabbra fognak emelkedni. Az Egyesült Államok Energia Információs Hivatala arra figyelmeztette a háztartásokat, hogy az emelkedő energiaárak miatt valószínűsíthető, hogy 54 százalékkal többet kell majd fizetniük az üzemanyagokért.

A volt elnök birtokára telepített 2500 gallon propán-bután tartály viszont a Townhall.com szerint egyfajta üzenet is: a szélmalmok, napelemek és más megújuló energiaforrások nyilvánvalóan csak a prominens demokrata politikusok elveinek megfelelően cselekvő „balekoknak” valók, akik 700 dollárt fizetnek a gázért.

Nem képmutató ez kicsit? – tették fel a kérdést a Twitteren.

 

Borítókép: Barack Obama volt elnök a klímavédelemért szólal fel, mégis propánbutángáz-tartályokat telepít a birtokára (Fotó: Facebook/Kiara Worth)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.