időjárás -1°C Ferenc , Olívia 2023. december 3.
logo

Oleksandr Sasushko - Soros ukrán civil vezére, aki a teljes ellenálláson dolgozik

Forrás: KONTRA.HU
2022.06.29. 23:24 2022.06.29. 23:44
Oleksandr Sasushko - Soros ukrán civil vezére, aki a teljes ellenálláson dolgozik

A Nemzetközi Újjászületési Alapítvány vezetője évtizedek óta kiszolgálja a spekulánst, minden kulcshelyre bejáratos, és ő sem a békén, hanem az oroszokkal szembeni teljes ellenálláson dolgozik az álcivil hadseregével - olvasható a Kontra cikkében.

  • A Kontra sorozatában mostanáig nem beszéltek a Nemzetközi Újjászületés Alapítvány vezetőjéről Oleksandr Sasushko-ról, aki olyan erős bekötéssel rendelkezik a Soros-családhoz, hogy nemrégiben vele illusztrálta Soros György és Alexander Soros, hogy nem vonulnak ki Ukrajnából.
  • Sasushko nem csak a fő Soros alapítványnak a vezetője Ukrajnában, de egy másik kutatással és lobbival foglalkozó és NATO-tól az ukrán Külügyminisztériumig, mindenhova erős kapcsolatrendszerrel rendelkező szervezetben, az Euro-atlanti Együttműködési Intézetben (Institute for Euro-Atlantic Cooperation) is kutatási igazgató.
  • Nem meglepő módon Soros legfőbb ukrán embere sem a békén dolgozik, sőt több helyen nyilatkozta, hogy "egyfajta civil frontvonalat" hozott létre a Nemzetközi Újjászületés Alapítvány vezetésével.
  • Bár most nem illik a kárpátaljai magyarok miatti sérelmeket felemlegetni a megtámadott ukrán állammal szemben, azonban Sasushko demokrácia és emberi jogi felfogásáról sokat elárul, hogy a magyar kisebbséget sújtó oktatási törvényről úgy nyilatkozott, hogy ez igazából az jó is a kisebbségnek. Mivel szerinte így jobban tudnak majd érvényesülni Ukrajnában, egységesül a társadalom, és mindez hozzájárul majd a kisebbségek szegregációjának megszüntetéséhez.
  • Utóbbiak nyugodtan szándékos asszimilációnak is nevezhető.

A Kontra korábbi cikkében már részletesen beszámolt a Soros-birodalom ukrán zászlóshajójáról, a Nemzetközi Újjászületés Alapítványról (International Renaissance Foundation). Bemutatták, hogy Soros György ezen a szervezeten és más, szintén hozzá köthető NGO-kon keresztül hogyan telepedett rá már a Szovjetunió összeomlását követően az ukrán politikai és gazdasági életre és tartja azt folyamatosan a befolyása alatt.

Arról is beszámoltak, hogy

Soros összetűzésbe került Putyinnal, és hogyan bontakozott ki egyfajta hidegháborús helyzet az USA és Oroszország között az Európába történő gázszállítás miatt.

Mind ez idáig azonban méltatlanul nem foglalkoztak a Nemzetközi Újjászületés Alapítvány vezetőjével Oleksandr Sasushkóval – vagy egyes helyeken Sushkóval –, aki az ukrán álcivil hálózat egyik, ha nem a legerősebb embere.

A Soros-féle táplálékláncon belüli komoly jelentőségét jól mutatja, hogy június elején, amikor a Soros-család – George és Alexander Soros – demonstrálni akarta az Ukrajna melletti teljes kiállását, akkor Sasushkóval hármasban készítettek képet.

A kép mellé Alexander Soros színpadiasan kinyilatkoztatta, hogy

Soha nem fogjuk elhagyni Ukrajnát és az ott több mint 30 éve végzett munkát.

  • Oleksandr Sasushko a Kirovogradi Állami Egyetemen tanult történelmet, majd filozófiából doktorált a Tudományok Nemzeti Akadémiáján.
  • A LinkedIN-oldala szerint 2011 óta a Nemzetközi Újjászületési Alapítvány kuratóriumának elnöke, vagyis elég régi motoros az ukrán álcivil világban.
  • Ezzel párhuzamosan pedig kutatási igazgató a kijevi központú Euro-atlanti Együttműködési Intézetben (Institute for Euro-Atlantic Cooperation)

Utóbbi szervezetet 2001-ben alapították, és nem titkolt célja az volt, hogy kutatási és érdekképviseleti projekteket folytassanak a liberális demokrácia és a jogállamiság előmozdítása érdekében Ukrajnában.

Hosszú távú céljuk pedig Ukrajna NATO- és EU-csatlakozásának előmozdítása, és nem is titkolják, hogy a szervezetük képviselői mindenhol ott vannak, többek között a Külügyminisztérium háttérintézményében, valamint az EU-Ukrajna Együttműködési Bizottságban is. Ennyit a demokratikus és szuverén Ukrajnáról, ahol senki által meg nem választott szervezetek gyakorolnak érdemi befolyást politikai döntésekre...

Ezek után nem kell meglepődni azon sem, hogy a szervezet persze olyan partnerekkel büszkélkednek, mint a Nemzetközi Újjászületési Alapítvány, vagyis elég belterjes az ukrán Soros-birodalom is, hiszen mindkettő élén a fentebb említett Sasushko ül.

Sasushko a Tűzfalcsoport által felidézett Devex-cikkben nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a helyi Soros-alapítvánnyal egyfajta civil frontvonalat hozott létre. Azt is elmondja, hogy Sasushko és az IRF más munkatársai már az orosz inváziót megelőző hetekben csendben összegyűjtötték a számítógépes szervereket, alapvető dokumentumokat és technikai felszereléseket a szervezet kijevi központjából.

Emellett pedig támogatásokat is nyújtottak a CARE Németországgal együttműködve.

Summa summarum, Sasushko fogja össze a teljes álcivil háttérbirodalmat Ukrajnában.

Erről a munkáról maga is beszámolt, nem is akárhol, hanem éppen az Open Society közös honlapján.

Az írásában természetesen mindenért Putyint hibáztatta, és igyekezett magát hatalmas hazafinak beállítani, holott az általa képviselt amerikai spekuláns mindig a saját érdekei szerint cselekszik, és sokkal fontosabb számára Putyin legyőzése, mint Ukrajna nemzeti érdeke.

Megnézve a kutató, civil vezér korábbi megnyilvánulásait megállapítható, hogy ő is pontosan annyira és addig demokrata és elfogadó, ameddig az érdeke úgy diktálja.

Igazából jó az, ami a kárpátaljai magyaroknak rossz

A Project Syndicate oldalra írt 2017-es írásában kifejtette, hogy miért is jó az ukrán oktatási törvény a nemzeti kisebbségek, így például a kárpátaljai magyarok számára. És azt is hozzátette, hogy csak Szijjártó Péter torzította el a törvény valódi értelmét - olvasható a Kontra cikkében.

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

Borítókép: Soros György (Fotó: MTI/Európai Parlament/Philippe Buissin)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.