A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Prágába utazik kedden Novák Katalin

Varsó és Berlin után egy újabb visegrádi országba látogat el a köztársasági elnök – tudta meg lapunk.

2022. 06. 04. 6:45
NOVÁK Katalin
Novák Katalin Gyulafehérváron Fotó: Bruzák Noémi Forrás: MTI
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varsó és Berlin után egy újabb visegrádi országba látogat el a köztársasági elnök, Novák Katalin kedden kétnapos, hivatalos látogatásra utazik Prágába – értesült a Magyar Nemzet. Novák Katalinnak ez lesz a negyedik hivatalos külföldi útja államfőként.

Az elnök csütörtökön Berlinbe látogatott, ahol négyszemközti megbeszélést folytatott Frank-Walter Steinmeier német szövetségi elnökkel és Bärbel Bas, a Bundestag elnöke is fogadta. 

Novák Katalin emellett a német fővárosban kitüntetésben részesítette Wolfgang Schäublét, a Bundestag volt elnökét. Schäuble Angela Merkel volt kancellár előtt a Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetője volt, majd a Merkel-kormány pénzügyminisztereként dolgozott, és elévülhetetlen érdemeket szerzet a német–magyar kapcsolatok alakulásában és fejlődésében. 

Két hete az államfő Erdélyben tett látogatást, ahol tíz templomot áldottak meg különböző településeken a magyar református egység napja alkalmából. 

Kolozsváron találkozott Kelemen Hunorral, Románia miniszterelnök-helyettesével is, Nagyenyeden pedig Kató Bélával, az Erdélyi Református Egyházkerület püspökével leleplezték a püspöki ház emléktábláját, majd megtekintették a Bethlen Gábor Kollégium épületét. Erdélyi útja során Novák Katalin Gyulafehérváron is járt, ahol Bethlen Gábor szobrának ünnepélyes leleplezésén vett részt. 

A köztársasági elnök első hivatalos külföldi útja Varsóba vezetett, a lengyel fővárosban kollégájával, Andrzej Duda államfővel folytatott tárgyalásokat.

Borítókép: Novák Katalin Gyulafehérváron (Forrás: Bruzák Noémi/MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.