Kemény válasszal fenyegette meg Washingtont Teherán

Ebrahím Raíszi iráni elnök Joe Biden azon kijelentésére válaszolt, miszerint Amerika kész a végső megoldáshoz folyamodni Iránnal szemben.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 07. 14. 17:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kemény válasszal fenyegette meg Ebrahím Raíszi iráni elnök csütörtökön az Amerikai Egyesült Államokat és közel-keleti szövetségeseit arra az esetre, ha megpróbálják destabilizálni a térséget.

A hatalmas iráni nemzet nem fogad el semmiféle bizonytalanságot vagy válságot a régióban. Washingtonnak és szövetségeseinek pedig tudniuk kell, bármilyen hibájukra kemény és sajnálatos válaszra számíthatnak az iszlám köztársaságtól

− figyelmeztetett Raíszi a nyugat-iráni Kermánsáh tartományban tartott beszédében.

Joe Biden amerikai elnök és Jaír Lapid izraeli miniszterelnök csütörtökön Jeruzsálemben egyeztetettek. A találkozót követően az izraeli kormányfő kijelentette, hogy Izrael és az Egyesült Államok nem tűri, hogy a síita állam atomfegyverre tegyen szert. Közölte: meg fogják akadályozni az iráni nukleáris törekvéseket.

A The Times of Israel című angol nyelvű izraeli hírportál tájékoztatása szerint Lapid hangsúlyozta Bidennek, hogy Iránt csak komolyan vehető katonai fenyegetés tántorítaná el a nukleáris fejlesztésektől.

Biden az izraeli Tizenkettes tévécsatornának szerdán, nem sokkal indulása előtt adott interjúban azt mondta, kész „a végső megoldásra is” Iránnal szemben, ha a síita állam nem hagy fel nukleáris programjával.

Borítókép: Ebrahím Raíszi iráni elnök (Fotó: EPA-EFE/Abedin Taherkenareh)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.