Csaknem száz fulladozó migránst mentettek ki egy kamionból

Az amerikai–mexikói határon gyakoriak a halálesetek, amelyek száma tavaly rekordot döntött.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 07. 29. 14:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csaknem száz közép-amerikai migránst mentettek ki egy kamionból a mexikói hatóságok a Veracruz államban található Acayucan környékén – közölték helyi tisztségviselők. A pótkocsis kamionban szállított külföldiek fulladozni kezdtek, majd kitörték a tetőt. Egy közeli benzinkút dolgozói segítettek nekik kijutni. Sokan leugrottak a pótkocsi tetejéről, és így lábtörést szenvedtek – tájékoztattak a mexikói hatóságok csütörtökön.

A Reuters hírügynökségnek nyilatkozó helyhatósági tisztviselők szerint a kamionnal összesen négyszáz bevándorlót szállítottak. A kamion és a környékbeli bozótos átkutatása után 94-et találtak meg, többségük guatemalai volt. Közülük később többen megszöktek az igazoltatás elől.

Egy névtelenül nyilatkozó tisztségviselő elmondta: úgy véli, hogy az embercsempész tapasztalatlan lehetett, mert egy vámkapu előtt hagyta a pótkocsit, ahol rendszeresen ellenőrzik a járműveket.

A múlt hónapban 53 migráns vesztette életét a texasi San Antonióban egy kamionban. Az amerikai–mexikói határon gyakoriak a halálesetek, amelyek száma tavaly rekordot döntött, és idén még rosszabbnak tűnik a helyzet – tájékoztatott az ENSZ.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.