Simone Pillon: Család nélkül nincs nemzeti jövő

– A jelen társadalma értékeket keres, a család és a gyermekvállalás szépségét. A liberális kultúra mindent megtett azért, hogy ezek az értékek feledésbe merüljenek – fogalmazott a lapunknak adott interjúban Simone Pillon, az olaszországi Liga szenátora, aki egy parlamenti bizottság delegációvezetőjeként látogatott hazánkba az elmúlt napokban. A jobboldali politikus elmondta, missziójuk célja, hogy a magyar kormány bátor családpolitikájából merítsenek inspirációt.

2022. 07. 02. 7:03
null
ITALY-BOOK-RELIGION-FAMILY Fotó: ELIANO IMPERATO
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Ön az olasz parlament kisgyermekekért és serdülőkorúakért felelős bizottságának delegációvezetőjeként Budapestre látogatott, hogy a magyar kormány tagjaival találkozzon. Mi a delegáció küldetése Magyarországon?

– Azért érkeztünk Magyarországra, hogy elismerésünket és tiszteletünket fejezzük ki e rendkívüli ország iránt, amely az identitás és az értékek igazi védőbástyája ma Európában. 

Magyarország a középkorban a Török Birodalom terjeszkedésétől, később a szovjet diktatúrától, ma pedig a liberalizmus támadásaitól védi meg a népét. 

Utazásunk célja ezenkívül, hogy alaposabban megismerhessük az elmúlt évben sikeresen alkalmazott születés- és családtámogatási rendszert. Úgy gondolom, mi, olaszok sokat tanulhatunk e témában a magyaroktól.

– Kik kísérték el budapesti útjára az olasz parlamenti bizottság tagjai közül?

– A parlamenti küldöttség tagjaként négyen érkeztünk Budapestre, illetve két alkalmazottunk is velünk tartott. Tiziana Drago és Laura Mantovani szenátor asszonyok, Laura Grippa parlamenti képviselő, valamint jómagam a delegáció vezetőjeként. A jobboldali Liga kormánypártot én képviselem egyedül, kollégáim az Olasz Testvérek és az Öt Csillag Mozgalom tagjai. 

– Matteo Salvini, a Liga főtitkára több alkalommal példaértékűnek nevezete a magyar kormány családpolitikáját, úgy fogalmazott, érdemes lenne tanulmányozni a magyarok által eredményesen alkalmazott támogatásokat. A Liga párt kezdeményezése volt a misszió?

– A budapesti misszió az én személyes kezdeményezésem volt. A bizottság tagjai egyhangúlag támogatták, és örömmel elkísértek.

– Melyek voltak a misszió legfontosabb állomásai?

– Lehetőségünk volt találkozni a parlament és a kormány tagjaival, Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkárral, valamint Répássy Róberttel, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkárával.

A velük folytatott tárgyalásokkal az volt a célunk, hogy tanulmányozzuk a népesedési és a családpolitikát, amelyet a magyar kormány immár évek óta sikeresen alkalmaz a népességfogyás megakadályozására, valamint a családok hétköznapi életének megsegítésére.

Rendkívül figyelemre és elismerésre méltó a gyermekvédelmi törvény is, amely óvja a kiskorúakat mindenfajta ideológiai tanítástól, és biztosítja a szülők számára, hogy maguk neveljék gyermekeiket világlátásuknak és értékeiknek, valamint a fiatalok személyes érzékenységének megfelelően.

– Mi a helyzet Olaszországban? Milyen támogatásokat élvezhetnek az olasz családok?

– Sajnos Olaszországban jelenleg nincsenek olyan törvények vagy támogatások, amelyek komolyan segíthetnék a párokat, megkönnyítenék életüket vagy családalapításra bátorítanák őket. Súlyos problémát jelent, hogy nálunk a legerőteljesebb a népességfogyás még világszinten is. Mindeközben a válások száma évről évre növekszik. Azonnali irányváltásra van szükségünk, különben túl késő lesz.

– Úgy véli, hogy a többéves, jól bevált magyar tapasztalatból merítve könnyebben szembe tudnak nézni az önökre váró igen összetett kihívásra?

– Meggyőződésünk, hogy érdemes behatóan megismerni és tanulmányozni a magyar kormány bátor családpolitikáját. Biztos vagyok benne, hogy a számos jól bevált gyakorlat minket is inspirálni fog, hogy eredményesebben végezhessük a ránk bízott küldetésünket. 

– Ön hívő katolikus, aki nem rejti véka alá a vallását, és határozottan kiáll érte minden olyan esetben, amikor támadás éri a keresztény értékeket, a családot és az életet. Az elmúlt időszakban rengeteg gyalázat érte önt emiatt. Mit gondol, érdemes még harcolni Olaszországban a család- és életvédelemért, a keresztény értékekért még akkor is, ha ilyen komoly ára van?

– Minden élethelyzetben ki kell állnunk magunkért, amikor meg vagyunk győződve arról, hogy jó harcot vívunk, helyes elvekért küzdünk. 

A jelen társadalma értékeket keres, a család és a gyermekvállalás szépségét. A liberális kultúra mindent megtett azért, hogy ezek az értékek feledésbe merüljenek. 

Család nélkül nincs jövője egy nemzetnek. Majd csak rájönnek erre egyszer a baloldali ellenségeskedők is. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.