Többen meghaltak az áradások és az extrém hőség miatt Kínában

Áradások sújtották az ország nagy részét, legkevesebb négyen életüket vesztették, többen pedig eltűntek.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 07. 14. 8:31
null
This aerial photo taken on July 6, 2022 shows residents clearing a flooded street in a flooded area after heavy rains caused by typhoon Chaba, in Yingde, Qingyuan city, in China's southern Guangdong province. (Photo by AFP) / China OUT Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokan meghaltak az áradások és az extrém hőség következtében Kelet-Kínában, mivel a nyári hőhullám a szokásosnál korábban érkezett.

Rekordmagas hőmérsékletet jelentettek Csöcsiang tartományból, szerdán 42 Celsius-fokot mértek. 

A szomszédos tengerparti tartományok, Csiangszu és Fucsien szintén a hőségtől szenved, Henan, Szecsuán és Hejlungcsiang belsejében sokan kerültek kórházba hőguta miatt, a halálesetek számát egyelőre nem jelentették. 

Áradások sújtották az ország nagy részét, Szecsuán tartomány Pingvu megyéjében hárman meghaltak, öten eltűntek, az északkeleti Hejlongcsiangban egy ember meghalt, nyolcan eltűntek.

Szakértők szerint az éghajlatváltozás miatt a szélsőséges időjárási események egyre valószínűbbek. A melegebb levegő több nedvességet képes tárolni, ami nagyobb felhőszakadásokat okoz.

Kína déli-középső részén az áradások miatt már százezreket kellett kitelepíteni. Az áradások újabb gazdasági nehézségeket okoznak, amelyek egy részét a szigorú zéró Covid politika intézkedései hoznak, ami utazási korlátozásokkal és az ellátási láncok megszakadásával jár.

Borítókép: civilek tisztítják meg az elárasztott utat Csingjüan városában (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.